100 g

keetmata kinoad (võib asendada riisiga)

200 ml

vett

1 spl

oliiviõli

1/2

punast sibulat (hakitud)

1

paprika (hakitud)

2

tomatit (hakitud)

1

suvikõrvits (keskmine, hakitud)

2 x 400g purki

musti ube (loputatud, kurnatud; võib asendada muud värvi ubadega)

1 x 400g purk

maisi (loputatud, kurnatud)

1/4 - 1/2 tassi

koriandrit (tükeldatud)

2 tl

köömneid

1 tl

tšillipulbrit

1 tl

chipotle pulbrit või suitsutatud paprika pulbrit

1 tl

küüslaugusoola

1/2 tl

sibulapulbrit

Maitseks

soola

6-8

tortillat (keskmist/suurt)

Serveerimiseks

viilutatud avokaado, salsakaste omal valikul

🌶️ Kuidas lisada elule vürtsi? Põnevad taimsed hõrgutised on suurepärane viis seda teha – miks mitte näiteks need mehhikopärased, parajalt teravad ja ahvatlevad musta oa burritod!

Kogus: umbes 8 burritot

⭐ VALMISTAMINE

Kinoa: Pane potti vesi ja voolava külma vee all loputatud kinoa. Lase keema tõusta ning pane kaas peale, alanda kuumust ja jäta umbes 15 minutiks kaane alla seisma. Seejärel võta kaas pealt ja lase veel 10 minutit seista. Lõpuks sega kinoa kahvliga läbi ja pane kõrvale.

Tortilla täide: Kuumuta õli keskmisel kuumusel suurel pannil või potis. Lisa hakitud sibul ja prae umbes  4 minutit, seejärel lisa paprika ja küpseta veel 2 minutit. Viska pannile ka tomatid, suvikõrvits ja mais, prae veel umbes 3 minutit või kuni köögiviljad on pehmed. Pärast seda pane pannile ka mustad oad, kinoa, koriander, köömned, sool, küüslaugusool ning chipotle, tšilli- ja sibulapulber. Küpseta, kuni kogu segu on ühtlaselt soe.

Tortillade voltimine: Aseta tortilla keskele paras kogus täidist, jättes tortilla äärtesse ruumi. Murra tortilla kaheks ning voldi ääred sisse poole. Seejärel rulli tortilla kokku.

Serveeri viilutatud avokaado ja oma lemmiku salsaga!