175 g (1 kuhjaga tass)

valget sibulat (hakitud)

150 g (1 tass)

sellerit (hakitud)

4

küüslauguküünt

1 tl

kuivatatud pune

1 tl

kuivatatud tüümiani

340 g (2 kuhjaga tassi)

kartulit (kooritud, tükeldatud)

300 g (2 tassi)

porgandit (kooritud, tükeldatud)

1 liiter

köögiviljapuljongit

1 purk (400 ml)

kikerherneid (kurnatud, loputatud)

1 sl

sidrunimahla

1/2 tl

meresoola

1/2 tl

musta pipart

1/2 tassi

hakitud peterselli

Oktoobrikuu algus on kaasa toonud juba õige külmad sügisõhtud, mis lausa kutsuvad toekamate toitude järele. Just selline toit on see lihtne, kiirelt valmiv ja soodne kikerherne-köögivilja supp, mis samas pakatab kiudainetest ja vitamiinidest. Tänu kikerhernestele on supis ka palju valku, andmaks Sulle jõudu seda jahedat sügist siiski õues nautida – kasvõi vihmas tantsida või värvilistes lehtedes püherdada! 

Sellest kogusest jätkub kenasti viiele ning supp valmib vaid 30 minutiga!

⭐VALMISTAMINE

Keeda hakitud sibulaid, küüslauku ja sellerit 60 ml köögiviljapuljongis umbes 5 minutit. Vajadusel lisa puljongit juurde, et köögiviljad poti põhja ei kõrbeks. Lisa pune ja tüümian ning keeda veel minutike.

Seejärel lisa kõik ülejäänud koostisosad (v.a petersell) ja lase podiseda 15-20 minutit, kuni kartul ja porgand on pehmed. Pane pool supist blenderisse (või kasuta saumikserit) ja püreesta, kuni supp on ühtlaselt kreemjas. Sega püreestatud osa ülejäänud supiga, lisa hakitud petersell ja serveeri.

Supp säilib külmkapis kuni 5 päeva.