1 spl

oliiviõli

1

sibul, hakitud

6

küüslauguküünt, hakitud

2 spl

basiiliku pestot

1 tl

kuivatatud oreganot

1 tl

suhkurt

800 g

konserveeritud ja kooritud tomateid

430 ml

köögiviljapuljongit

400 ml

kookospiima

soola ja pipart

Tummine ja täitev tomatisupp on teisipäeva õhtuks perfektne valik – lihtsad koostisosad ning võtab vaid 25 minutit Sinu ajast!

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta õli potis keskmisel tulel. Pane potti sibul koos näputäie soola ja pipraga ning kuumuta 3-4 min. Lisa küüslauk ja kuumuta veel minutike.
  2. Sega hulka pesto, oregano, suhkur, tomatid ja köögiviljapuljong.
  3. Keera kuumus kõrgele ning kuumuta keema. Kui keeb, keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 10 minutit vahest segades.
  4. Ettevaatlikult kalla supp blenderisse ja blenderda umbes 2 minutit, või kuni ühtlane ja kreemjas. Jäta blenderi kaanel auk lahti, kata see hoopis köögirätikuga. See on selleks, et kuum supp ei lendaks välja.
  5. Kalla supp tagasi potti ning sega sisse kookospiim, jättes paar supilusikat serveerimiseks, kui soovid. Maitsesta soola ja pipraga ning soojenda supp uuesti üles.
  6. Serveeri soovi korral veidikese kookospiimaga, värske peterselliga, paprika helbekestega ja crostini.
  7. Crostini: Lõika prantsuse saiast umbes 1-2 cm paksused viilud ning pane ahjupannile. Nirista peale oliiviõli ning pane grilli/rösti ahjus 1-2 min või kuni kuldne pruun. Keera sai ümber ning krilli teiselt poolt ka umbes 1-2 minutit või kuni kuldne pruun. Serveeri supi kõrvale ja naudi!