1

hakitud sibul

2-3

viilutatud porgandit

2

viilutatud sellerivart

1

poolitatud ja viilutatud väike suvikõrvits

1 purk

maisi (loputatult)

1 purk

tükeldatud tomateid

2 purki

ube (sobivad nii valged, punased, mustad vms)

0.5 tassitäit

kinoad (korralikult loputatult)

3-4 spl

tomatipastat

2 tl

tšillipulbrit (alusta 1 tl tšilliga)

1 tl

köömneid (parim, kui need oleks jahvatatud kujul)

0.5 tl

küüslaugupulbrit

2

loorberilehte

5 tassi

köögiviljapuljongit

Maitseks

soola ja pipart vastavalt maitsele, võib lisada ka maitsepärmi

See supiretsept on kohe eriliselt kosutav ja lisaks sellele ka naeruväärselt lihtne! Hakkimise vaev vaid ja siis jääb üle oodata, kuniks toit valmib. Võid vabalt muuta maitseaineid, mida sooviksid kasutada (lisades nt tüümiani, basiilikut, vähendades tšillit vms) ja ka muudes koostisosades võib muudatusi teha vastavalt sellele, mis sul kodus olemas on (kombineerida erinevaid ube, kikerherneid, rohelisi herneid jne). Igal juhul valmib üks mõnus tex-mexi hõnguline supp, millest jagub julgelt 5-6 inimesele.

 VALMISTAMINE
Pane kõik koostisosad suurde paksupõhjalisse potti, sega läbi ja lase keema tõusta. Seejärel vähenda kuumust ning lase supil keskmisel kuumusel podiseda 45 minutit kuni tunnike. Kui vaja, lisa vahepeal vett või puljongit. Kui supp on valmis, maitsesta soovi korral veel ja naudi kosutavat kõhutäit! 

Kui tundub, et suppi sai palju, pane jääk sügavkülma, et teinekord veel kergema vaevaga hästi söönuks saada.

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Pildi ja retsepti allikas