1

baklažaan

2 spl

oliiviõli

1

keskmine šalottsibul, hakitud

1 tass

hakitud aedšampinjone

5-6

konserveeritud ploomtomatit, tükeldatud

1 spl

tomatimahla konservist

2

küüslauguküünt, hakitud

1/2 tassi

keedetud kinoad

1/2 tl

jahvatatud köömneid

1 spl

värsket koriandrit, hakitud + lisa kaunistamiseks

maitse järgi

soola ja pipart

1 spl

tahinit

1 tl

sidrunimahla

1/2 tl

küüslaugupulbrit

kastme vedeldamiseks

vett

See täidetud baklažaani retsept on nii hea, et sellese võiks lausa armuda! Maitserikas, kerge ja valmib vaid 30 minutiga – imeline!

Kogus: 2

VALMISTAMINE:

  1. Eelsoojenda ahi kuni 220 kraadi. Lõika baklažaan pikuti pooleks ja kühvelda keskelt veidi viljaliha välja. Aseta küpsetuspaberile ja nirista peale 1 spl oliiviõli. Puista peale soola ja küpseta ahjus umbes 20 minutit.
  2. Samal ajal kui baklažaan küpseb, kuumuta pannil 1 spl oliiviõli. Siis lisa sibul ja seened. Prae kuni seened on pehmed, umbes 5 minutit. Lisa tomat, kinoa ja maitseained ning kuumuta kuni vedelik on aurustunud.
  3. Kui baklažaan on 20 minutit küpsenud, vähenda ahju kuumust kuni 180 kraadi, ning täida baklažaan tomati-kinoa täidisega. Küpseta veel 10 minutit.
  4. Kui valmis, sega kokku tahini, sidrun, küüslauk, vesi ning veidi soola ja pipart. Nirista kaste baklažaanide peale ning puista veidi hakitud koriandrit.
  5. Naudi!