1

baklažaan

2 spl

oliiviõli

1

keskmine šalottsibul, hakitud

1 tass

hakitud aedšampinjonid

5-6

konserveeritud ploomtomatid, tükeldatud

1 spl

tomatimahl konservist

2

küüslauguküüs, hakitud

1/2 tassi

keedetud kinoa

1/2 tl

jahvatatud köömned

1 spl

värske koriander, hakitud + lisa kaunistamiseks

maitse järgi

sool, pipar

1 spl

tahiini

1 tl

sidrunimahl

1/2 tl

küüslaugupulber

kastme vedeldamiseks

vesi

See täidetud baklažaani retsept on nii hea, et sellese võiks lausa armuda! Maitserikas, kerge ja valmib vaid 30 minutiga – imeline!

Kogus: 2

VALMISTAMINE:

  1. Eelsoojenda ahi 220 kraadini. Lõika baklažaan pikuti pooleks ja kühvelda keskelt veidi viljaliha välja. Aseta küpsetuspaberile ja nirista peale 1 spl oliiviõli. Puista peale soola ja küpseta ahjus umbes 20 minutit.
  2. Samal ajal kui baklažaan küpseb, kuumuta pannil 1 spl oliiviõli. Siis lisa sibul ja seened. Prae kuni seened on pehmed, umbes 5 minutit. Lisa tomat, kinoa ja maitseained ning kuumuta kuni vedelik on aurustunud.
  3. Kui baklažaan on 20 minutit küpsenud, vähenda ahju kuumust kuni 180 kraadi, ning täida baklažaan tomati-kinoa täidisega. Küpseta veel 10 minutit.
  4. Kui valmis, sega kokku tahini, sidrun, küüslauk, vesi ning veidi soola ja pipart. Nirista kaste baklažaanide peale ning puista veidi hakitud koriandrit.