Täidetud baklažaan

See täidetud baklažaani retsept on nii hea, et sellese võiks lausa armuda! Maitserikas, kerge ja valmib vaid 30 minutiga – imeline! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 2

VALMISTAMINE:

  1. Eelsoojenda ahi 220 kraadini. Lõika baklažaan pikuti pooleks, kata see lusikatäie oliiviõliga ning aseta küpsetuspaberile. Puista peale soola ja küpseta ahjus umbes 20 minutit.
  2. Samal ajal kui baklažaan küpseb, kuumuta pannil 1 spl oliiviõli. Siis lisa sibul ja seened. Prae kuni seened on pehmed, umbes 5 minutit. Lisa tomat, keedetud kinoa ja maitseained ning kuumuta kuni vedelik on aurustunud.
  3. Kui baklažaan on 20 minutit küpsenud, võta see ahjust, kaeva lusikaga keskelt veidi viljaliha välja, haki see ning lisa kinoa-tomatitäidesele. Vähenda ahju kuumust kuni 180 kraadi, ning täida baklažaan tomati-kinoa täidisega. Küpseta veel 10 minutit.
  4. Kui valmis, sega kokku tahini, sidrun, küüslauk, vesi ning veidi soola ja pipart. Nirista kaste baklažaanide peale ning puista veidi hakitud koriandrit.
baklažaan1
oliiviõli2 spl
keskmine šalottsibul, hakitud1
hakitud aedšampinjonid1 tass
konserveeritud ploomtomatid, tükeldatud2/3 purki
küüslauguküüs, hakitud2
keedetud kinoa1/2 tassi
jahvatatud vürtsköömned1/2 tl
värske koriander, hakitud + lisa kaunistamiseks1 spl
sool, piparmaitse järgi
tahini1 spl
sidrunimahl1 tl
küüslaugupulber1/2 tl
vesikastme vedeldamiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!