1 tass

rooskapsast, pooleks või neljaks lõigatud

1

porru, viilutatud

1 tass

kuubikuteks lõigatud bataati

1 tass

šampinjone, pooleks või neljaks lõigatud

4

küüslauguküünt, hakitud

2 spl

oliiviõli

1 tl

soola

450 g

pastat

Kaste:

1/4 tassi

vegan majoneesi

3 spl

oliiviõli

2 spl

õunaäädikat

1 spl

agaavisiirupit

1 tl

Dijoni sinepit

1 spl

mooniseemned

1/2 tl

soola

1/2 tl

sibulapulbrit

Röstitud köögiviljad pasta ning imelise kreemise mooniseemne kastmega – kerge sügisene pastasalat! See maitseb suurepäraselt nii soojana kui ka külmana. 😉

Kogus: 6

VALMISTAMINE.

  1. Eelsoojenda ahi kuni 200 kraadi.
  2. Tükelda kõik köögiviljad ja küüslauk ning pane ahjupannile. Nirista peale oliivõli ning peale puista sool ning seda köögiviljad läbi.
  3. Küpseta köögivilju ahjus umbes 20-25 minutit või kuni bataat on pehme ja muud köögiviljad juba pruunikad.  Võid peale 10 minutit veel köögivilju segada.
  4. Sellel ajal kui köögiviljad küpsevad, keeda pasta.
  5. Järgmisena valmista kaste. Pane kõik kastme koostisosad kaussi ning vispelda korralikult läbi. Maitse ning lisa vajadusel midagi juurde.
  6. Kui köögiviljad on valmis, võta need ahjust ning lase paar minutit jahtuda.
  7. Pane pasta suurde kaussi, vala peale köögiviljad ja kaste. Sega korralikult läbi
  8. Serveeri kohe, või jahuta ning naudi siis!