2 spl

oliiviõli

4

küüslauguküüs

3 tk 425 ml purki

valged oad

2 tassi

köögiviljapuljong

1/2 tl

kuivatatud rosmariin

1/4 tl

kuivatatud tüümian

1 näpuotsatäis

paprikahelbed

maitse järgi

sool/pipar

Imeliselt lihtne rosmariini-küüslaugu oasupp vajab vaid kaheksat koostisosa, et saada kausitäis rikkalikku maitset!

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Kalla üks oapurk koos vedelikuga blenderisse, blenderda kuni ühtlane. Teised kaks purki kurna ja loputa.
  2. Haki küüslauk. Võta supipott, pane oliivõli (või muud) ja viska sisse küüslauk. Kuumuta keskmisel kuumusel umbes minutike.
  3. Kalla potti püreestatud oad, ja terved oad, puljong, rosmariin, tüümian, paprika helbed, pipar. Sega.
  4. Kata kaanega, tõsta veidi kuumust, kuumuta keemiseni. Kui hakkab keema, keera kuumus madalamaks, võta kaas pealt ning lase vaikselt podiseda 15 minutit, vahest segades.
  5. Purusta natuke ube, et suppi paksemaks muuta. Maitse suppi, lisa soola kui vaja. 
  6. Serveeri kuumalt, krõbedate saiakuubikutega. Naudi!