1 väikesem

peet

200 grammi

jahu

150g

suhkrut

1.5 tl

küpsetuspulbrit

0.5 tl

soola

180 ml

taimset piima

0.5 tassi

õli (võid asendada ka sama koguse õunakastmega)

1tl

vaniljesuhkrut

Kreemi jaoks

1 pakk

taimset vahukoort

2-3 spl

tuhksuhkrut

Kogus: 10 tassikooki

VALMISTAMINE 

—Pane peet potti veega keema. Kui vesi keema tõuseb, alanda kuumust ning keeda peeti kuni see on pehme, selleks kulub umbes 45 minutit, kontrolli kahvliga. Kalla vesi ära ning lase peedil paar minutit jahtuda.

—Samal ajal vispelda suuremas kausis korralikult kokku jahu, suhkrud, küpsetuspulber ja sool.

—Eelkuumuta ahi 175 kraadini ning laota muffinivormidesse paberist muffinikorvid.

—Kui peet on jahtunud, siis koori peet kas noaga või sõrmedega kergelt hõõrudes. Tükelda peet 3-4 tükiks ja aseta blenderisse.

—Lisa piim, õli ja blenderda ühtlaseks püreeks.

—Kalla püree kuivainete hulka, sega korralikult läbi; võid ka mikserdada. Tainas peaks olema ühtlane ja üsna kohev

—Täida muffinivormid 2/3 ulatuses taignaga.

—Küpseta ahjus umbes 25 minutit, kuniks muffinimütsid on kohevad ja hambatikuga katsetades jääb see enam-vähem kuivaks

Kreemi jaoks:

—Mikserda vahukoor ja suhkur kohevaks vahuks.

—Kaunista täielikult jahtunud muffinid kreemiga.

—Puista peale värvilisi nonparelle, šokolaadi, külmkuivatatud vaarikaid või muud meelepärast.