Mahlakas risoto seente ja hernestega, valmib lihtsalt ja soodsalt!
1. Kuumuta suurel pannil õli, ning lisa hakitud sibul ja prae klaasjaks.
2. Viska pannile seened, prae 3 minutit. Lisa ka riis ning prae veel minut.
3. Soovi korral kalla pannile 1/2 klaasi kuiva valget veini. Kuumuta kuni alkohol on ära aurustunud.
4. Keera kuumus madalamaks. Kalla peale 1/3 sooja köögiviljapuljongist ja sega läbi. Kuumuta risotot segades 5 minutit, siis lisa 1/3 puljongit, sega ja kuumuta 5 minutit. Korda sama tegevust viimast korda, lisa herned ning lase kaane all haududa 8 minutit.
5. Kui roog hakkab valmis saama, maitsesta. Lisa sool/pipar, sidrunimahl, maitsepärm ja soovi korral margariin. Vajadusel lisa veel vedelikku ning lase sel riisi imbuda.
6. Naudi!