Roheline risoto

Mahlakas risoto seente ja hernestega, valmib lihtsalt ja soodsalt!

1. Kuumuta suurel pannil õli, ning lisa hakitud sibul ja prae klaasjaks.

2. Viska pannile seened, prae 3 minutit. Lisa ka riis ning prae veel minut.

3. Soovi korral kalla pannile 1/2 klaasi kuiva valget veini. Kuumuta kuni alkohol on ära aurustunud.

4. Keera kuumus madalamaks. Kalla peale 1/3 sooja köögiviljapuljongist ja sega läbi. Kuumuta risotot segades 5 minutit, siis lisa 1/3 puljongit, sega ja kuumuta 5 minutit. Korda sama tegevust viimast korda, lisa herned ning lase kaane all haududa 8 minutit.

5. Kui roog hakkab valmis saama, maitsesta. Lisa sool/pipar, sidrunimahl, maitsepärm ja soovi korral margariin. Vajadusel lisa veel vedelikku ning lase sel riisi imbuda.

6. Naudi!

õli1 spl
väike sibul (hakitud)1
šampinjon (viilutatud)8
Arborio riis2/3 klaas
kuiv valge vein (valikuline)1/2 klaas
köögiviljapuljong1 klaas
herned2/3 klaas
sool/piparmaitse järgi
sidrunimahlmaitse järgi
Bon maitsepärm1 spl
margariin (valikuline)1 spl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!