1

punane sibul, peeneks hakitud

3

küüslauguküünt, peeneks hakitud

250 g

tomatipastat

1 spl, kuhjaga

tomatipüreed

15 g

basiilikut, hakitud

1 tl, kuhjaga

kuivatatud tüümiani

meresoola ja pipart

1 spl

balsamico äädikat

1

suur suvikõrvits

1

keskmine baklažaan

4

suurt tomatit

Kindlasti olete kuulnud Ratatouillest – kas siis Disney multikast või Prantuse roast. Film või roog – mõlemad on suurepärased! See ahjus tehtud Ratatouille on nii mõnusalt mahlane ja maitsekas, et paneb pilti nähes juba suu vett jooksma! 😛

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Eelsoojenda ahi kuni 180 kraadi.
  2. Pannile, keskmisel kuumusel, lisa sibul, küüslauk ja 3 spl vett. Prae 7-10 minutit, segades tihti, kuni sibul ja küüslauk on pehmed.
  3. Lisa tomatipasta, püree, basiilik, tüümian ja sool/pipar ning sega. Kuumuta segu keemiseni, võta tulelt ning sega sisse balsamico. Aseta kõrvale jahtuma.
  4. Viiluta suvikõrvits, baklažaan ja tomat nii õhukeselt kui saad (umbes 2mm paksud). Olenevalt kui suur on suvikõrvits, võib lõigata poolringid, et viile oleks kergem ahjuvormi asetada.
  5. Kalla varem valmistatud kaste ahjuvormi põhja. Aseta kihtidena köögiviljaviilud panni (nt tomat, suvikõrvits, baklažaan, tomat, suvikõrvits, jne..). Viilud peaks pooleldi kastmes olema. Lõpuks raputa peale veidi soola ja pipart.
  6. Kata vorm fooliumiga ja pane eelsoojendatud ahju umbes 45 minutiks. Eemalda foolium ning küpseta veel 10-15 minutit kuni köögiviljad on pehmed.
  7. Võta ahjust ja kaunista veel basiilikuga.
  8. Serveeri ja naudi!