Pajaroog läätsedega

Pajaroog köögiviljade ja läätsedega teeb jahedal ajal seest mõnusalt soojaks. Sellesse rooga võib lisada pea kõike, mis parajasti köögis leidub, näiteks seeni, paprikat (sibula praadimise ajal) või konservube (toidu lõppfaasis). Tasub katsetada!

Kogus: 4-5

VALMISTAMINE:

  1. Lase potis 1 spl õli kuumaks, lisa hakitud sibul ja sool ning prae kuni sibul muutub klaasjaks, lisa hakitud küüslauk ja pruunista veel paar minutit.
  2. Seejärel lisa hakitud porgand ja suvikõrvits ning lase segul aeg-ajalt segades umbes 5 minutit praadida.
  3. Lisa läätsed, vesi, tomatipasta, puljongikuubik (esmalt pool ja hiljem vajadusel teine pool), karri, suhkur, natuke pipart, tšillit ja soovi korral ka maitsepärmi, kuivatatud tüümiani, peterselli või muud meelepärast.
  4. Lase keskmisel kuumusel vahepeal segades pajaroal u 40 minutit podiseda. Aeg-ajalt maitse toitu ja vajadusel lisa soola, pipart või muud vajalikku. Lase heal maitsta ja tunne, kuidas see mõnus ja toitev pajaroog keha kosutab!
sibul (keskmise suurusega)1
porgand (keskmise suurusega)2
suvikõrvits1/2
punased läätsed3,5 dl
tomatikaste1 pakk
õli1 spl
maitsepärm3 spl
sool1/2 tl
puljongikuubik1/2-1 tk
karri1/2 tl
suhkur1 tl
pipar, tšilli, tüümian, petersellmaitse järgi
vesi0,5-0,7 l

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!