1

sibul (keskmise suurusega)

2

porgand (keskmise suurusega)

1/2

suvikõrvits

3,5 dl

punased läätsed

1 pakk

tomatikaste

1 spl

õli

3 spl

maitsepärm

1/2 tl

sool

1/2-1 tk

puljongikuubik

1/2 tl

karri

1 tl

suhkur

maitse järgi

pipar, tšilli, tüümian, petersell vms

0,5-0,7 l

vesi

Kogus: 4-5

VALMISTAMINE:

  1. Lase potis 1 spl õli kuumaks, lisa hakitud sibul ja sool ning prae kuni see muutub klaasjaks, lisa hakitud küüslauk ja pruunista veel paar minutit.
  2. Seejärel lisa hakitud porgand, suvikõrvits ja lase segul seda aeg-ajalt segades umbes 5 minutit praadida.
  3. Lisa läätsed, vesi, tomatipasta, puljongikuubik (esiti pool ja hiljem vajadusel teine pool), karri, suhkur, natuke pipart, tšillit ja soovi korral ka maitsepärmi ja nt kuivatatud tüümiani, peterselli vms meelepärast.
  4. Lase keskmisel kuumusel toitu vahepeal segades pajal podiseda u 40 minutit. Aeg-ajalt maitse toitu ja vajadusel lisa soola, pipart vms. Lase heal maitsta ja tunne, kuidas see mõnus ja toitev pajaroog keha kosutab!
  5. See on selline mõnusalt muhe roog, millesse võid loomulikult lisada nii seeni (sibula praadimise ajal) kui ka (punaseid) ube (toidu lõppfaasis) ja tegelikult ka kõike muud, mis parajasti olemas on ja mis võiks toidu sisse passida.