1

sibul (keskmise suurusega)

2

porgand (keskmise suurusega)

1/2

suvikõrvits (võib ka ära jätta)

3,5 dl

punased läätsed

1 pakk

Panzani pitsakastet vm tomatikastet

1 spl

õli

3 spl

maitsepärmi (võib ka ära jätta)

1/2 tl

soola

1/2-1 tk

puljongikuubik

1/2 tl

karrit

1 tl

suhkur

maitse järgi

pipart, tšillit soovi korral tüümiani, peterselli vms meelepärast maitserohelist

0,5-0,7 l

vesi

See nädal toome Sinuni pajaroa retsepti, kus on olulisel kohal toitvad punased läätsed! See pajaroog läätsedega on väga toitev, sisaldab palju köögivilju ja on lihtsalt imemaitsev! Soovi korral lisa valmistamise ajal endale meelepäraseid köögivilju, näiteks seeni või punaseid ube! 😉

Kogus: 4-5

⭐VALMISTAMINE:

  1. Lase potis 1 spl õli kuumaks, lisa hakitud sibul ja sool ning prae kuni see muutub klaasjaks, lisa hakitud küüslauk ja pruunista veel paar minutit.
  2. Seejärel lisa hakitud porgand, suvikõrvits ja lase segul seda aeg-ajalt segades u 5 minutit praadida.
  3. Lisa läätsed, vesi, tomatipasta, puljongikuubik (esiti pool ja hiljem vajadusel teine pool), karri, suhkur, natuke pipart, tšillit ja soovi korral ka maitsepärmi ja nt kuivatatud tüümiani, peterselli vms meelepärast.
  4. Lase keskmisel kuumusel toitu vahepeal segades pajal podiseda u 40 minutit. Aeg-ajalt maitse toitu ja vajadusel lisa soola, pipart vms. Lase heal maitsta ja tunne, kuidas see mõnus ja toitev pajaroog keha kosutab!
  5. Ah jaa, see on selline mõnusalt muhe roog, millesse võid loomulikult lisada nii seeni (sibula praadimise ajal) kui ka (punaseid) ube (toidu lõppfaasis) ja tegelikult ka kõike muud, mis parajasti olemas on ja mis võiks toidu sisse passida. 
  6. Naudi!