See Marokopärane hautis on lihtsalt imeline – soojad ja aromaatsed vürtsid panevad suu vett jooksma enne kui süüagi saad! Tõeline comfort food! Retsept pärineb SIIT.
VALMISTAMINE:
- Pane suurde potti tükeldatud sibul ning porgand, kuumuta keskmisel kuumusel kuni need muutuvad pehmeks, umbes 4-5 minutit. Lisa umbes spl vett, kui sibul ja porgand hakkab kleepuma või kõrbema.
- Lisa kõik ülejäänud koostisosad potti, peale spinati, kuumuta keema ning keera kuumus väiksemaks ja lase haududa. Sega korralikult läbi.
- Lase haududa ilma kaaneta madalamal kuumusel 45 minutit. Kui 45 minutit saab läbi, lükka bataat poti äärde(nii palju kui saad) ning võta potist umbes 1 tass keedetud läätsi, ning pane laia kaussi. Purusta need läätsed kahvliga ning kalla tagasi potti. See annab hautisele veidi lisa tekstuuri.
- Maitse hautis, ning soovi järgi lisa rohkem ürte või maitseaineid.
- Lisa spinat ning hauta veel 15 minutit.
- Võta välja loorberileht.
- Serveeri ning puista soovi korral peale värsket koriandrit.