Maroko bataadi-läätse hautis

See Marokopärane hautis on lihtsalt imeline – soojad ja aromaatsed vürtsid panevad suu vett jooksma enne kui süüagi saad! Tõeline comfort food! Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Pane suurde potti tükeldatud sibul ning porgand, kuumuta keskmisel kuumusel kuni need muutuvad pehmeks, umbes 4-5 minutit. Lisa umbes spl vett, kui sibul ja porgand hakkab kleepuma või kõrbema.
  2. Lisa kõik ülejäänud koostisosad potti, peale spinati, kuumuta keema ning keera kuumus väiksemaks ja lase haududa. Sega korralikult läbi.
  3. Lase haududa ilma kaaneta madalamal kuumusel 45 minutit. Kui 45 minutit saab läbi, lükka bataat poti äärde(nii palju kui saad) ning võta potist umbes 1 tass keedetud läätsi, ning pane laia kaussi. Purusta need läätsed kahvliga ning kalla tagasi potti. See annab hautisele veidi lisa tekstuuri.
  4. Maitse hautis, ning soovi järgi lisa rohkem ürte või maitseaineid.
  5. Lisa spinat ning hauta veel 15 minutit.
  6. Võta välja loorberileht.
  7. Serveeri ning puista soovi korral peale värsket koriandrit.
suur sibul, hakitud1
suur porgand, hakitud1
bataat, kooritud ja tükeldatud kuubikuteks (2-3cm)3
väiksed keetmata pruunid läätsed1 1/2 tassi
vesi7-8 tassi
köögiviljapuljong2 tassi
purustatud tomatid400 g
beebispinat2 tassi (kokku pressitult)
loorberileht1
vürtsköömned1 tl
kuivatatud koriander1/2 tl
kurkum1/2 tl
meresool2 1/2-3 tl
must pipar1/4 tl
värske korianderserveerimiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!