Täide:

1-2 spl

oliiviõli

1

maguskartul, riivitud

1 tl

suitsutatud paprika pulber

1/2 tl

chilli (valikuline)

1/2 tl

köömneid (valikuline)

1 peotäis

beebispinatit

1 tass

musti ube, keedetud või konserveeritud

1/2 tass

maisi, keedetud või konserveeritud

2-3 spl

värsket peterselli, hakitud

Sool ja pipar

Quesadilla tegemine:

6

tortillat

1 tass

taimset juustu, riivitud

3 spl

õli

Palaval suvepäeval tundide viisi köögis kokkamine??.. Kui õues on nii ilus ilm nagu praegu, on vaja midagi kiiret ja lihtsat! Maguskartuli quesadilla – kõlab isuäratavalt või mis? See quesadilla on täitev ja tervislik söögikord või snäkk, pealt kuldpruun ja krõbe koos imelise täidisega! 😛

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

Maguskartuli täide:

  1. Kuumuta õli suurel pannil keskmisel kuumusel. Lisa riivitud maguskartul ja kuumuta kuskil 30 sekundit. Lisa maitseained ja sega.
  2. Kui pann on piisavalt kuum, lisa natukene vett, kata pann kaanega ja keera kuumus madalaks. Kuumuta umbes 6 minutit, vahest segades.
  3. Lisa beebispinat, sega ja kuumuta veel 2 minutit, kuni maguskartul on pehme.
  4. Sega sisse oad, mais ja petersell ja kuumuta veel 1 minut. Maitsesta soola ja pipraga.

Quesadilla tegemine:

  1. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja pintselda peale õli.
  2. Pane umbes 3 spl täidet ühele tortillale, kata ainult pool tortillat jättes servades umbes 0.5-1 cm vahet. Kata täide riivitud taimse juustuga, ja keera tühi tortilla pool täite peale, õrnalt vajutades, et see kokku jääks.
  3. Pane pannile (Pannile võib lisada 2 tortillat korraga, kui mahub). Prae 2-3 minutit, keera ümber ja teiselt poolt samamoodi, kuni tortilla on ilus kuldne ja krõbe.
  4. Korda sama protsessi. Täitest peaks saama 4-6 tortillat.
  5. Lõika tortilla kolmeks, kasutades teravat nuga või pizza-lõikurit.
  6. Serveeri koos guacamole või muu dipiga. Võib ka nautida ilma.
  7. Head isu!