Magushapu tofu

Krõbe tofu imelise magushapu apelsini kastmega – lihtne ja imemaitsev! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 2

VALMISTAMINE:

  1. Sega kausis kokku tofu kuubikud, tamari, pipar. Aseta kõrvale 15-20 minutiks. Samal ajal valmista ette kaste – sega kokku apelsinmahl, vahtasiirup, tomatipasta, riisiäädikas ja maisitärklis.
  2. Pane 3 spl maisitärklist või nooljuure pulbrit zip-lukuga kotti, lisa ka tofu. Raputa kotti, et tofu oleks kaetud.
  3. Prae tofut 1-2 minutit igalt küljelt. Vajadusel lisa veidi õli (kui on hea mittenakkuv pann, siis ei ole vaja). Kui on praetud, aseta tofu kõrvale.
  4. Kuumuta pannil õli, ning lisa sibul. Prae 1-2 minutit. Lisa paprika ja prae veel 4-5 minutit.
  5. Lisa pannile kaste ning kuumuta veel 3-4 minutit, et kaste pakseneks. Viimasel minutil sega hulka ka tofu.
  6. Serveeri riisi ja rohelise sibulaga.
tofu, lõigatud kuubikuteks255 g
tamari2 spl
pipar1/2 tl
maisitärklis (või nooljuure pulber, gluteenivaba)3 spl
suur punane sibul, hakitud1/2
keskmine oranž paprika, viilutatud1/2
keskmine punane paprika, viilutatud1/2
riisserveerimiseks
roheline sibulserveerimiseks
Kaste:
apelsinimahl1 tass
vahtrasiirup2 spl
tomatipasta2 spl
riisiäädikas2 spl
maisitärklis2 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!