Lillkapsa-kartuli hautis

Lohutav lillkapsa-kartuli hautis sobib imelist mõnda vihmasesse päeva, et tuua oma kehasse mõnusat soojust!

Kogus: 4-5

VALMISTAMINE:

  1. Sega väikses kausis kokku kõik ürdid ja maitseained. Aseta kõrvale.
  2. Valmista ettte köögiviljad, haki/tükelda vms.
  3. Pane tulele suurem pott, potti pane sibul, porgand ja tšilli ning kuumuta 3-5 minutit, kuni need hakkavad pehmenema. Lisa vajadusel spl vett, et põhja ei kõrbeks. Siis lisa küüslauk, ingver ning maitseained ja kuumuta minutike. Pane hulka lillkapsas ja kartul ning prae veel minut, segades korralikult segu läbi. Lisa kõik ülejäänud koostisosad peale kookospiima ja herneste. Pane potile kaas peale ning lase segul haududa kuskil 20 – 30 minutit, kuni lillkapsas ja kartul on pehme. 
  4. Kui lillkapsas ja kartul on pehmed, võta kaas peale ning sega sisse kookospiim ja herned. Sega korralikult läbi ja maitse. Lisa soovi korral veel maitseaineid ning siis lase veel mõned minutit haududa. 
  5. Serveeri riisiga ja naudi!
sibul, väikseks hakitud1 tass
porgand, ribadeks hakitud1
väike tšillipipar, seemned eemaldatud ja väikseks hakitud1
purustatud küüslauk2 spl
hakitud ingver1 tl
tükeldatud tomatid1 purk
lillkapsa õied4 tassi
koorimata kartulid, tükeldatud väikesteks kuubikuteks4 tassi
köögiviljapuljong1/2 tassi
vesi1/2 tassi
küüslaugupulber1 tl
sibulapulber1 tl
karripulber1 spl + 1 tl
Garam masala1 tl
meresool1 tl
Cayenne piparnäpuotsatäis
kookospiim1 tass
külmutatud herned1 1/4 tassi

Parimad nipid taimse toidu eelistamiseks otse postkasti:

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!