1 pakk

lehttaigent ( nt. "Säästu")

1

sibul (hakitult)

2

küüslauguküünt (hakitult)

200 g

šampinjone (tükeldatult)

1 tl

kuivatatud tüümiani

0,5 purki

valgeid ube (loputatult ja kurnatult)

0,5 purki

läätsi (loputatult ja kurnatult)

100 g

kartuli tärklist

2 spl

maitsepärmi

1 tl

meresoola

1 tl

pipart

1 spl

oliiviõli praadimiseks

Lisa:

soovi korral ka peotäis spinatit

Täna kostitame Sind eriliselt maitsva ampsuga mis sobib suvisele pidulauale! Neisse seenerullidesse on peidetud lisaks seentele ka oad ja läätsed, mis hästi kõhtu täidavad ja ampsu eriti tummiseks ja mõnusaks muudavad. Kuigi pirukategu võtab alati rohkem aega, kui kiire pasta valmistamine, võib aeg-ajalt ju köögis hea eesmärgi nimel natuke kauem mässata küll. Mõnust mõmisevad sõbrad või pereliikmed on nende pirukate puhul garanteeritud. Mõlgutame siin selles osas mõtteid, et 17 pirukat meisterdada on tõenäoliselt siiski vähe – parem teha kohe topelt kogus! 😉 Kui juba, siis juba!

⭐VALMISTAMINE
Prae pannil oliiviõlis seeni, küüslauku ja sibulat keskmisel kuumusel umbes 4-5 minutit. Lisa tüümian ning prae veel 3-4 minutit vahepeal segades, kuni segu on pruunikas ja pehme. Kui soovid, lisa enne praadimise lõpetamist segu hulka ka peotäis spinatit. Pane segu köögikombaini, lisa oad, läätsed, sool, pipar, maitsepärm ja kartulitärklis. Töötle massi, kuni saavutad ühtlase tekstuuri. Pane segu kaussi, kata taldrikuga ja aseta pooleks tunniks külmkappi (taheneb veidi).
Puista köögipinnale veidi jahu ja aseta lehttaigen sinna peale. Lõika välja umbes 4 cm laiused ribad ja laota segu ribade peale. Rulli ribad kokku. Pintselda seenerulle oliiviõliga ja pane need 180°C juures 25 minutiks ahju, kuni need on kuldpruunid. Naudi kohe!
No kui hea saab üks pirukas olla?! Jah, täpselt, NII hea! 😍

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas