1

sibul

1 tl

oliiviõli

1 tl

vürtsköömneid (jahvatatud)

2

porgandit (keskmist, kuubikuteks hakitud)

200 g

kuivatatud läätsesid (nt Nurgaanik läätsed)

960 ml

köögiviljapuljongit

See imeline kreemjas läätsesupp on rammus, valgurikas ja valmib vaid kuue koostisainega! Rõõmsavärviline toit toob päikese tuppa ka vihmasel sügispäeval. 🌞

Selle retsepti tuumaks on maitseküllased ja tervislikud läätsed. Kõige parem oleks muidugi meie oma kodumaisest toorainest supp… Ja selle teeb võimalikuks Eesti maheläätsede tootja Nurgaanik! Järgmise supiteo jaoks saad läätsesid varuda Nurgaaniku e-poest: http://nurgaanik.ee/pood.

 VALMISTAMINE

Koori ja haki sibul ning lisa potti koos õliga. Lisa köömned ja kuumuta, kuni sibul on kergelt pehme. Seejärel lisa porgandid ja sega. Järgmisena lisa läätsed ja sega teiste köögiviljadega. Lõpuks lisa puljong. Kuumuta keemiseni, siis vähenda kuumust, kata pott kaanega ja lase podiseda, kuni läätsed on valmis (nad peaksid olema pehmed).

Võta pott tulelt ja püreesta saumikseriga otse potis. Kui sul ei ole saumikserit, vala supp blenderisse ning püreesta, kuni supp on ühtlane ja kreemjas. Serveeri kaussides ning kaunista.

Bon appetit!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas