Ahjus röstitud baklažaani kiht, ürdine ja maitsekas läätsetäidis ning kõige peal imeliselt kreemine ja mõnus kartulipüree kiht – nii isuäratav!
Kogus: 6
Röstitud baklažaan:
- Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
- Lõika baklažaan umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Pane viilud plaadile ja küpseta umbes 20-25 minutit, kuni need on pehmed.
Läätsesesegu:
- Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae umbes 2 minutit keskmisel kuumusel.
- Lisa hakitud porgand ja seller, loorberileht, tüümian ja kaneel ning kuumuta 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad.
- Lisa läätsed, tomatid, puljong, sool ja pipar. Keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 30 minutit.
Kartulikiht:
- Keeda kooritud ja suuremateks tükkideks hakitud kartulid pehmeks. Kurna vesi ning siis lisa margariin, piim, sool ja pipar. Tambi kartulid ühtlaseks pudruks.
Moussaka:
- Soojenda ahi 180 kraadini. Ahjuvormi põhja pane baklažaaniviilud, nende peale läätsed ning kartulipuder. Küpseta 30-45 minutit. Soovi korral pane ahi grillimise peale paar minutit enne välja võtmist, et moussaka saavutaks kauni kuldse jume.