Läätse moussaka

Ahjus röstitud baklažaani kiht, ürdine ja maitsekas läätsetäidis ning kõige peal imeliselt kreemine ja mõnus kartulipüree kiht – nii isuäratav!

Kogus: 6

Röstitud baklažaan:

  1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
  2. Lõika baklažaan  umbes 1 cm paksusteks viiludeks. Pane viilud plaadile ja küpseta umbes 20-25 minutit, kuni need on pehmed.

Läätsesesegu:

  1. Kuumuta pannil oliiviõli. Lisa hakitud sibul ja küüslauk ning prae umbes 2 minutit keskmisel kuumusel.
  2. Lisa hakitud porgand ja seller, loorberileht, tüümian ja kaneel ning kuumuta 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad.
  3. Lisa läätsed, tomatid, puljong, sool ja pipar. Keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 30 minutit.

Kartulikiht:

  1. Keeda kooritud ja suuremateks tükkideks hakitud kartulid pehmeks. Kurna vesi ning siis lisa margariin, piim, sool ja pipar. Tambi kartulid ühtlaseks pudruks.

Moussaka:

  1. Soojenda ahi 180 kraadini. Ahjuvormi põhja pane baklažaaniviilud, nende peale läätsed ning kartulipuder. Küpseta 30-45 minutit. Soovi korral pane ahi grillimise peale paar minutit enne välja võtmist, et moussaka saavutaks kauni kuldse jume.
oliiviõli1 spl
sibul1 tk
küüslauguküüs4 tk
porgand1 tk
sellerivars1 tk
loorberileht1
tüümian1 tl
kaneel1/2 tl
läätsed (pruunid või rohelised)400 g
purustatud tomatid1 tass
köögiviljapuljong1/2 l
keskmine baklažaan1 tk
kartul700 g
margariin1 spl
magustamata taimne piim1/3 tass
sool, piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!