1 spl

oliiviõli

1

sibul, hakitud

4

küüslauguküünt, peeneks hakitud

1

porgand, tükeldatud

1

sellerivars, tükeldatud

1

loorberileht

1 tl

tüümiani

1/2 tl

kaneeli

1 purk

läätsesid (u. 400 g)

1 tass

purustatud tomateid

1/2 tassi

köögiviljapuljongit

1

keskmine baklažaan

2

kartulit, kooritud ja tükeldatud (suuremad tükid)

1 spl

taimset võid (margariin)

törts

mandlipiima

maitse järgi

soola/pipart

Ahjus röstitud baklažaani kiht, ürdine ja maitsekas läätsetäidis ning kõige peal imeliselt kreemine ja mõnus kartulipüree kiht – kõlab nii isuäratavalt!

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Rösti baklažaan: eelsoojenda ahi kuni 200 kraadi. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber. Lõika baklažaan viiludeks, umbes 1 cm paksused. Pane viilud plaadile ja küpseta umbes 20-25 minutit, kuni pehme.
  2. Läätsesegu: kuumuta pannil oliiviõli. Lisa sibul ja küüslauk ning lase küpseda umbes 2 minutit keskmisel kuumusel. Lisa porgand, seller, loorberileht, tüümiani ja kaneeli ning lase küpseda kuskil 5 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad. Lisa läätsed, tomatid, puljong, sool ja pipar. Keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 30 minutit.
  3. Kartulikiht: keeda kartulid kuni pehmed. Kurna vesi pealt ning siis lisa või, piim ja sool/pipar. Purusta kartulid kuni ühtlane puder.
  4. Kokku panemine: Soojenda ahi kuni 180 kraadi. Ahjuvormi põhja pane baklažaaniviilud, peale läätsed ning kartulipuder. Küpseta 30-45 minutit. Soovi korral pane ahi grillimise peale paar minutit enne välja võtmist, et pealt veidi pruuniks läheks.
  5. Naudi!