3 tassi

brokoliõisikuid

1

porgand (hakitult)

3

küüslauguküünt (hakitult)

1

sibul (hakitult)

1

sellerivars (hakitult)

1 tass

seeni

3 tassi

tomateid (värskeid või konserveeritud)

1 purk

tomatipastat

1 tass

rohelisi või punaseid läätsi

2 tassi

vett või köögiviljapuljongit

1 spl

oregaanot

1 tl

tüümiani

1 spl

suhkrut või agaavi siirupit

Maitseks

soola, pipart

Soovi korral garneeringuks

kreeka pähkleid, maitsepärmi

Tänaseks toiduks, millega Sind kostitada, oleme valinud läätse bolognese.  See on üks lihtne, maitsev ja valgurikas roog, mis kipub kõigile mokka mööda olema. Söövad ja kiidavad nii lapsed kui täiskasvanud. Ka loomad on püüdnud oma osa saada ja salaja keelega üle taldriku limpsata (ausalt ka!). Vaid poole tunniga saad mõnusa toidu, millest jagub kahele kuni neljale inimesele! Aga pea siis meeles – kui toit valmis ja serveeritud, hoia oma hõrgutisel silm peal! 

VALMISTAMINE
Pane pott keskmise kuumusega tulele, lisa poti põhja õli ja kuumuta. Pane pannile sibul, küüslauk, porgand, seller ja seened ning kuumuta kergelt segades 3-4 minutit, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.
Lisa potti vesi või köögiviljapuljong ning sega hoolikalt läbi. Lisa tomatid ja hauta potis keskmisel kuumusel umbes 5-6 minutit, kuni tomat laguneb. Seejärel lisa brokoliõisikud, tomatipasta, läätsed ning maitseained. Lase bolognese potis keema, kata kaanega ning hauta umbes 30 minutit, kuni läätsed muutuvad pehmeks. Viimaks võta pott tulelt ja lisa soovi korral hulka kreeka pähklid. Sega ja naudi!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas