Läätse bolognese

Tänaseks toiduks, millega Sind kostitada, oleme valinud läätse bolognese.  See on üks lihtne, maitsev ja valgurikas roog, mis on kõigile mokka mööda olema. Söövad ja kiidavad nii lapsed kui täiskasvanud!

VALMISTAMINE:

  1. Pane pott keskmise kuumusega tulele, lisa poti põhja õli ja kuumuta.
  2. Pane pannile sibul, küüslauk, porgand, seller ja seened ning kuumuta kergelt segades 3-4 minutit, kuni köögiviljad muutuvad kuldpruuniks.
  3. Lisa potti vesi või köögiviljapuljong ning sega hoolikalt läbi. Lisa tomatid ja hauta potis keskmisel kuumusel umbes 5-6 minutit, kuni tomat laguneb.
  4. Seejärel lisa brokoliõisikud, tomatipasta, läätsed ning maitseained.
  5. Lase bolognese potis keema, kata kaanega ning hauta umbes 30 minutit, kuni läätsed muutuvad pehmeks.
  6. Viimaks võta pott tulelt ja lisa soovi korral hulka kreeka pähklid. Sega ja naudi!
brokoliõisikud3 tassi
porgand, hakitud1
küüslauguküüs, hakitud3
sibul, hakitud1
sellerivars, hakitult1
seened1 tass
tomatid3 tassi
tomatipasta1 purk
rohelised või punased läätsed1 tass
vesi või köögiviljapuljong2 tassi
oregaano1 spl
tüümian1 tl
suhkur või agaavisiirup1 spl
sool, piparmaitse järgi
kreeka pähklid, maitsepärmgarneeringuks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!