1 purk

kikerherneid (ei pea kurnama)

1 sl

sidrunimahla

1

küüslauguküüs (suur)

1 tl

köögiviljapuljongit

2 tl

tahiinit ehk seesamipastat

1/4 tl

jahvatatud koriandrit

115 g

penne pastat (eriti tervisliku variandi jaoks täisterapasta)

2 tl

rapsiõli

2

punast sibulat (kooritud, hakitud)

200 g (1 tass)

seeni (tükeldatud)

1/2

sidruni mahl (värskelt pressitud)

Suur peotäis

hakitud peterselli

Roog, mis kombineerib pasta ja hummuse? Jah, palun! ❤️ Kui Sa suur seenefänn ei ole, sobib siia lisada ükskõik millist muud köögivilja – kikerherneid, suvikõrvitsat… Eriti valgurikka roa jaoks katseta näiteks tofuga!

Kogus: kahele

 VALMISTAMINE

  1. Hummuse valmistamiseks kalla kikerherned koos vedelikuga purgist kaussi, lisa 1 tl sidruni mahla, 1 küüslaugu küüs, 1 tl puljongit, 2 tl tahinit ja ¼ tl jahvatatud koriandrit. 
  2. Püreesta saumikseri või blenderiga kreemjaks, kuid säilita veidi kikerherneste tekstuuri. 
  3. Valmista pasta, jälgides juhisedid pakendil. 
  4. Samal ajal, kuumuta 2 tl rapsiõli suurel pannil ja lisa hakitud punased sibulad  ja viilutatud seened. Sega aeg-ajalt, kuni sibulad ja seened on pehmed ja kergelt karamelliseerunud. 
  5. Sega kõik kokku, vala üle  ½ sidruni värskelt pressitud mahlaga, lisades vajadusel ka tekstuuri vedeldamiseks veidi vett. Kaunista peotäie hakitud peterselliga.