5-6 tassitäit

lillkapsast

2-3 + 1

pururstatud küüslauguküünt

1.5 spl + 0.5 spl

oliiviõli

1 + 1 tassi

köögiviljapuljongit

1 tass

taimepiima (magustamata soja- või mandlipiima, kaerapiima)

3-4 spl

maitsepärmi

0.75 tl

soola

pipart vastavalt maitsele

tassitäis

külmutatud herneid

umbes 400g

(täistera) pastat (hästi sobivad lintnuudlid või spagetid)

 Mõnusalt kreemine, kuid peaaegu patuvaba roog – hõrgutavalt küüslaugune pasta Alfredo kastmes, mille krooniks rohelised herned. Antud kogusest saab söönuks 3-4 inimest.

 VALMISTAMINE
Pane pott soolaga maitsestatud veega keema. Lisa lillkapsaõisikud ja keeda, kuni need on kahvliga katsudes pehmed (umbes 8-12 minutit). Kurna lillkapsas. Aseta kõrvale. 
Kastme jaoks kuumuta pannil 1.5 spl oliiviõli ja lisa purustatud küüslauk (2-3 küünt) ning lase sel klaasjaks muutuda. Seejärel pane blenderisse keedetud lillkapsas, praetud küüslauk ja oliiviõli, 1 tass köögiviljapuljongit, taimepiim, maitsepärm, sool ja pipar. Purusta, kuni saavutad kreemja konsistentsi – selleks võid aeg-ajalt lisada järelejäänud puljongit (tõenäoliselt kulub sul kogu või peaaegu kogu puljong ära, kuid lisa seda osade kaupa, et kaste liiga vedel ei tuleks).
Samal ajal pane pasta jaoks teine pott soolaga maitsestatud veega keema ning vastavalt õpetustele valmista pasta. Ära pastat loputa, vaid kata koheselt valminud kastmega. Aseta hetkeks kõrvale. Kuumuta pannil 0.5 spl õlis järelejäänud küüslauk (1 küüs), kuni see on läbipaistev, lisa külmutatud herned ja sool-pipar. Sega ja lase paar minutit valmida.
Lisa pannile ka kastmesse uputatud pasta, sega ja lase kuni 5 minutit kõigel ühtlaseks soojeneda. Vajadusel maitsesta veelgi soola-pipra ja maitsepärmiga.
Serveeri ja naudi!
Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev
Pilt ja retsept kohandatud kujul allikast: I Love Vegan