Kung Pao baklažaan

Mm, hiinakas… Kes meist ei tunneks vahel, et tahaks mõne tuntud hiina kiirtoidukoha mõnusat kleepuvat rooga süüa? Meie soovitame teha ise üks palju tervislikum, ent sama maitsev toit. Siin on imeline Kung Pao baklažaani retsept.

VALMISTAMINE:

  1. Sega maisitärklis veega ja lase sel täielikult lahustuda, seejärel vispelda juurde kõik koostisosad, välja arvatud baklažaan, paprika, maapähklid ja roheline sibul.
  2. Vala pool kastmest baklažaani- ja paprikatükkidele, ülejäänud kaste jäta ootele.
  3. Aseta baklažaani-paprika-kastmesegu tunniks külmikusse marineerima (kui Sul on kiire, siis võid selle sammu vahele jätta, kuid roog tuleb parem, kui marineerimiseks aega jääb).
  4. Vala pannile veidi õli ja pruunista kõik koostisosad peale rohelise sibula ja pähklite keskmisel kuumusel pidevalt segades.
  5. Pruunista, kuni baklažaan ja paprika on pehmed.
  6. Lisa kaunistuseks pähklid ja roheline sibul ning serveeri aurutatud riisi, nuudlite või muu meelepärasega.
baklažaan (kuubikuteks hakitud)340 g
paprika (tükeldatud)1 tk
küüslauk (pressitud)1 spl
maisitärklis2 spl
sojakaste või tamari4 spl
vesi6 spl
valge veini äädikas või riisiäädikas2 tl
magustaja (vahtrasiirup, agaavinektar, suhkur või stevia)3 tl
peeneks hakitud maapähklid ja roheline sibulkaunistuseks
seesamiseemned, purustatud tšillihelbedsoovi korral

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!