Värviline ja toekas amps, ideaalne, et nädalavahetust alustada.
Kogus: 4 (8 leiba)
VALMISTAMINE:
Leivad:
- Sega sojakaste, õli, purustatud küüslauk, maitseained kausis ja pintselda seguga leivad ühtlaselt.
- Aseta jahu taldrikule ja paneeri niisutatud leivad jahus.
- Aja pann kuumaks ja prae leivad õlis krõbedaks.
Hummus:
- Loputa ja nõruta purk kikerhenreid, lisa kaussi koos õliga (2-3 spl), blendera ühtlaseks.
- Maitsesta enda soovi järgi soola, pipra, sojakastme või ürtidega.
Grillitud köögiviljad:
- Haki kõik köögiviljad steikideks (0,5 – 1 cm läbimõõt) ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud pannile.
- Pintselda õliga ja raputa maitseks peale soola, pipart, muid meelepäraseid maitseained.
- Grilli ahjus 200 kraadi juures kõige ülemises vahes kuni viljad muutuvad pehmeks ja kuldpruuniks.
Serveerimine:
- Aseta krõbedale leivalt 2 spl hummust ning grillitud köögiviljad, soovi korral lisa juurde mõni salatileht, beebispinat või rukola, naudi külmalt või soojalt.