Krõbedad rukkileivad hummuse ja grillitud köögiviljadega

Värviline ja toekas amps, ideaalne, et nädalavahetust alustada.

Kogus: 4 (8 leiba)

VALMISTAMINE:

Leivad: 

  1. Sega sojakaste, õli, purustatud küüslauk, maitseained kausis ja pintselda seguga leivad ühtlaselt.
  2. Aseta jahu taldrikule ja paneeri niisutatud leivad jahus.
  3. Aja pann kuumaks ja prae leivad õlis krõbedaks. 

Hummus:

  1. Loputa ja nõruta purk kikerhenreid, lisa kaussi koos õliga (2-3 spl), blendera ühtlaseks.
  2. Maitsesta enda soovi järgi soola, pipra, sojakastme või ürtidega. 

Grillitud köögiviljad:

  1. Haki kõik köögiviljad steikideks (0,5 – 1 cm läbimõõt) ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud pannile.
  2. Pintselda õliga ja raputa maitseks peale soola, pipart, muid meelepäraseid maitseained.
  3. Grilli ahjus 200 kraadi juures kõige ülemises vahes kuni viljad muutuvad pehmeks ja kuldpruuniks.

Serveerimine:

  1. Aseta krõbedale leivalt 2 spl hummust ning grillitud köögiviljad, soovi korral lisa juurde mõni salatileht, beebispinat või rukola, naudi külmalt või soojalt. 
Leib:
leib8 viilu
kikerhernejahu (sobib ka kaerajahu, tatrajahu ning võib ka ära jätta)1-2 spl
sojakaste2 spl
õli/ kookosrasv2 spl
sool, pipar, ürdid (nt Itaalia maitseainesegu)maitseks
Hummus:
kikerherned (200 g)1 purk
õli2 spl
soolmaitseks
Köögiviljad:
paprika1
porgand1
suurem sibul1
küüslauguküüs1
šampinjonid0,5 karpi
(Oliivi)õli või kookosrasv praadimiseks, grillimiseks ning hummuse sissepaar tl
sool, pipar, ürdisegu, sojakastemaitse järgi
värske salat, rukola, beebispinatsoovi korral

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!