150-180 g

(Täistera) spagette

1-2 tk

Tomatit

0,5 tassi

India pähkleid (keedetud 15 minutit või leotatud paar tundi)

0,25 tassi

Vett

1 spl

Tomatipastat

1 spl

Oliiviõli

2-4

Küüslauguküünt

1 spl

Veini või vett

1 tl

Soola või muud meelepärast maitseainet

1-2 tl

Musta pipart (soovitavalt värskelt purustatud)

1 tass

Värskelt hakitud basiilikut

 Siin on üks lihtne, kiire ja maitsev retsept – kreemine tomati-basiiliku pasta. Antud kogusest saab 2-3 portsu, seega soovitame juba eos valmistada vähemalt 2 koguse jagu.

 VALMISTAMINE
Haki tomat tükkideks ja lisa see koos eelnevalt leotatud või keedetud India pähklite, vee ja tomatipastaga blenderisse ning blenderda kuni ühtlase massi tekkimiseni.

Pane pott tulele, lase vesi keema ning keeda spagetid pakendil antud juhiste järgi pehmeks. Samal ajal pruunista oliiviõlis madala kuumusega pannil peeneks hakitud küüslauk.

Vala blenderis valminud tomatipasta pannile ja kuumuta, kuni pasta hakkab keema, lisa sool ja lase tomatipastal keeda 4-5 minutit. Tomatipasta vedeldamiseks võid juurde lisada 1 spl veini või 1 spl vett (ei ole kohustuslik).

Võta tomatipasta tulelt, sega juurde hakitud basiilik ja purustatud pipar. Lisa tomatipastale kurnatud spagetid, sega. Serveeri koheselt – head isu! 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev