Siin on Sulle üks mõnus ja lihtne pasta retsept, mille teeb eriti maitsvaks ja kosutavaks küüslaugu ja röstitud tomati aromaatne kombo. Vaata retsepti SIIT.
VALMISTAMINE:
- Eelsoojenda ahi 200 kraadini ning aseta umbes 20 minutiks ahju kirsstomatid, mille oled eelnevalt natukese oliiviõli ja soolaga läbi seganud.
- Keeda valmis pasta.
- Samal ajal valmista kaste. Selleks kuumuta pannil väheses õlis sibul ja küüslauk ning lase segul, seda aeg-ajalt segades, 3-4 minutit valmida. Lisa soola ja pipart vastavalt maitsele.
- Lisa pannile 3-4 spl jahu ja sega korralikult. Lisa segu pidevalt segades taimepiim. Lisa vajadusel veel soola ja pipart ning lase segul keskmisel kuumusel 4-5 minutit pakseneda. Kui soovid pastale natuke juustusemat maitset, lisa ka paar spl maitsepärmi.
- Kui soovid, et kaste oleks eriti kreemine ja tükkideta, blenderda see läbi või purusta saumikseriga. Lisa vajadusel veel maitseaineid (nt paprikapulbrit, tüümiani vms).
- Sega kokku pasta, kaste ja röstitud tomatid, puista peale maitsepärmi ja naudi!