3 tassi

Kirsstomateid (poolita)

300 g

Pastat

1 spl

Oliiviõli

2 tk

Sibulat (hakitud)

5-8 tk

Küüslauguküünt (purusta)

3-4 spl

Jahu

2.5 tassitäit

Maitsestamata mandli- või sojapiima

Maitseks

Maitsepärmi

 Siin on Sulle üks mõnus ja lihtne pasta retsept, mille teeb eriti maitsvaks ja kosutavaks küüslaugu ja röstitud tomati aromaatne kombo. Antud kogusest jagub umbes 3-4 inimesele.

 VALMISTAMINE
Eelsoojenda ahi 200 kraadini ning aseta umbes 20 minutiks ahju kirsstomatid, mille oled eelnevalt natukese oliiviõli ja soolaga läbi seganud. Keeda valmis pasta.

Samal ajal valmista kaste. Selleks kuumuta pannil väheses õlis sibul ja küüslauk ning lase segul, seda aeg-ajalt segades, 3-4 minutit valmida. Lisa soola ja pipart vastavalt maitsele.

Lisa pannile 3-4 spl jahu ja sega korralikult. Lisa segu pidevalt segades taimepiim. Lisa vajadusel veel soola ja pipart ning lase segul keskmisel kuumusel 4-5 minutit pakseneda. Kui soovid pastale natuke juustusemat maitset, lisa ka paar spl maitsepärmi.

Kui soovid, et kaste oleks eriti kreemine ja tükkideta, blenderda see läbi või purusta saumikseriga. Lisa vajadusel veel maitseaineid (nt paprikapulbrit, tüümiani vms).
Sega kokku pasta, kaste ja röstitud tomatid, puista peale maitsepärmi ja naudi!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev 

Retsepti allikas.