Kreekapärane *kalaroog*

Ilusat pühadeaja jätku! Kas vana-aastaõhtu peomenüü on paigas? Jagame veel üht retsepti toidust, mis kindlasti selliseks puhuks sobib, ongi veidi teise mekiga kui hapukapsas. Nii et kui ideedest napib, siis see kreekapärane kala võib ehk veel päeva päästa.

VALMISTAMINE:

  1. Kalla potti puljong ning lisa sinna sellerijuure viilud koos rebitud norilehtede, loorberilehe, vürtspipra, majoraani ja sojakastmega. Keeda, kuni sellerijuuretükid on pehmemad.
  2. Sega kausis kokku jahu, vesi, sool ja pipar ning riivsai. Kalla riivsaia paneeringu tarbeks ka teise kaussi.
  3. Keera sellerijuuretükid norilehtedesse ja kasta iga tükk jahusegusse ja seejärel riivsaia.
  4. Prae pannil, kuni mõlemad küljed on kuldpruunid.
  5. Vala pannile õli ja prae selles sibul, porgand, petersell, sellerijuur, loorberilehed, vürtspipra terad. Lisa 2/3 klaasi vett ja hauta 5 minutit. Seejärel lisa tomatikonsentraat 1/2 klaasi veega ja hauta veel.
  6. Serveeri porgandisalat noriselleriga.
sellerijuur, viilutatud1/2
köögiviljapuljong1 l
norileht, tükkideks rebitud1
loorberileht1
vürtspipar2 tera
majoraan1 tl
sojakaste2 sl
jahu1 tass
vesi1 tass
sool, piparmaitse järgi
riivsai1 tass
norilehtpeotäis
Porgandisalat:
sibul, hakitud1 suur
porgand, riivitud4 suurt
petersellijuur, riivitud1
sellerijuur, riivitud1/3
loorberilehed3
vürtspipra tera3
vesi2/3 tass
sool, piparmaitse järgi
tomatikonsentraat6 sl
vesi1/2 tass

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!