1/2

sellerijuurt, viilutatud

1 liiter

köögiviljapuljongit

1

norileht, tükkideks rebitud

1

loorberileht

2 tera

vürtspipart

1 tl

majoraani

2 sl

sojakastet

1 klaas

jahu

1 klaas

vett

maitse järgi

sool ja pipar

1 klaas

riivsai

peotäis

norilehti

Porgandisalati jaoks:

1 suur

sibul, hakitud

4 suurt

porgandit, riivitud

1

petersellijuur, riivitud

1/3

sellerijuur, riivitud

3

loorberilehte

3

vürtspipra tera

2/3 klaasi

vett

maitse järgi

sool ja pipar

6 sl

tomatikonsentraati

1/2 klaasi

vett

:christmas_tree:Ilusat pühadeaja jätku!:christmas_tree: Kas vana-aasta õhtu peomenüü on paigas? Jagame veel üht retsepti toidust, mis kindlasti selliseks puhuks sobib, ongi veidi teise mekiga kui hapukapsas. Nii et kui ideedest napib, siis see kreekapärane kala võib ehk veel päeva päästa :yum:.

VALMISTAMINE:

–Kalla potti puljong ning lisa sinna sellerijuure viilud koos rebitud norilehtede, loorberilehe, vürtspipra, majoraani ja sojakastmega. Keeda, kuni sellerijuuretükid on pehmemad.

–Sega kausis kokku jahu, vesi, sool ja pipar ning riivsai. Kalla riivsaia paneeringu tarbeks ka teise kaussi.

–Keera sellerijuuretükid norilehtedesse ja kasta iga tükk jahusegusse ja seejärel riivsaia.

–Prae pannil, kuni mõlemad küljed on kuldpruunid.

–Vala pannile õli ja prae selles sibul, porgand, petersell, sellerijuur, loorberilehed, vürtspipra terad. Lisa 2/3 klaasi vett ja hauta 5 minutit. Seejärel lisa tomatikonsrntraat 1/2 klaasi veega ja hauta veel.

–Serveeri norikalaga.