1/2

sellerijuur, viilutatud

1 l

köögiviljapuljong

1

norileht, tükkideks rebitud

1

loorberileht

2 tera

vürtspipar

1 tl

majoraan

2 sl

sojakaste

1 tass

jahu

1 tass

vesi

maitse järgi

sool, pipar

1 tass

riivsai

peotäis

norileht

Porgandisalati:

1 suur

sibul, hakitud

4 suurt

porgand, riivitud

1

petersellijuur, riivitud

1/3

sellerijuur, riivitud

3

loorberilehed

3

vürtspipra tera

2/3 tass

vesi

maitse järgi

sool, pipar

6 sl

tomatikonsentraat

1/2 tass

vesi

Ilusat pühadeaja jätku! Kas vana-aasta õhtu peomenüü on paigas? Jagame veel üht retsepti toidust, mis kindlasti selliseks puhuks sobib, ongi veidi teise mekiga kui hapukapsas. Nii et kui ideedest napib, siis see kreekapärane kala võib ehk veel päeva päästa.

VALMISTAMINE:

  1. Kalla potti puljong ning lisa sinna sellerijuure viilud koos rebitud norilehtede, loorberilehe, vürtspipra, majoraani ja sojakastmega. Keeda, kuni sellerijuuretükid on pehmemad.
  2. Sega kausis kokku jahu, vesi, sool ja pipar ning riivsai. Kalla riivsaia paneeringu tarbeks ka teise kaussi.
  3. Keera sellerijuuretükid norilehtedesse ja kasta iga tükk jahusegusse ja seejärel riivsaia.
  4. Prae pannil, kuni mõlemad küljed on kuldpruunid.
  5. Vala pannile õli ja prae selles sibul, porgand, petersell, sellerijuur, loorberilehed, vürtspipra terad. Lisa 2/3 klaasi vett ja hauta 5 minutit. Seejärel lisa tomatikonsrntraat 1/2 klaasi veega ja hauta veel.
  6. Serveeri norikalaga.