Kookosene läätseroog

Kuna ühelt poolt on läätsed väga toitainerikkad ning teisalt ei ole need meie toidukultuuris just igapäevaseks toidupooliseks, seisame Taimse Teisipäeva tiimiga hea selle eest, et tuua Sinuni erinevaid häid läätsetoidu retsepte. Ikka selleks, et Sa naudiks head taimset toitu ning avastaksid uusi maitseid! Nagu vanarahvaski armastas öelda: “Söömine on ainus tegevus, mis toidab!”. Pildi autor on Kristi Rebane.

VALMISTAMINE:

  1. Lase suures potis või pannil vesi keema. Lisa loputatud läätsed ja lase keema tõusta.
  2. Kui läätsed keevad, alanda kuumust nii, et need jääks podisema ja lase neil valmida kaaneta anumas 4-5 minutit. Kurna ja aseta kõrvale. Pööra tähelepanu sellele, et läätsed pudruks ei keeks (loe pakendilt, milline on just Sinu ostetud läätsede keemise aeg).
  3. Lase pann kuumaks, lisa õli või vesi, sibulad, küüslauk ja ingver. Lase toidul praadida 2-3 minuti jagu (ise segu pidevalt segades). Lisa sool, karri pulber, kurkum, vürts ja lase veel minutikese jagu valmida.
  4. Alanda kuumust, lisa kookospiim ja magusaine, sega ja lase madalal kuumusel 3-4 minutit valmida.
  5. Lisa pannile kurnatud läätsed ja sega. Tõenäoliselt on vaja veel lisada maitseaineid – tee seda enda maitse kohaselt (rohkem vürtsi või kurkumit, karrit või soola; Bon maitsepärm teeb samuti iga toidu veelgi maitsvamaks.
  6. Lõpuks, kui oled kuumuse kinni keeranud, lisa sidrunimahl ja sega kogu kupatus läbi.
vesi4 tassi
kollased või punased läätsed1.5 tassi
kookosõli või vesi1 spl
sibul1
küüslauguküüs4
ingver, riivitud või purustatud3 spl
sool3/4 tl
karri1 spl
kurkum1 tl
tšilli või Cayenne'i pipar1/4 tl
kookospiim300-360 ml
kookossuhkur või agaavi-/vahtrasiirup1-2 spl
värskelt pressitud sidrunimahl2 spl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!