4 tassi

Vett

1,5 tassi

Kollaseid või punaseid läätsesid (loputatult ja kurnatult)

1 spl

Kookosõli või vett

1

Sibul

4

Küüslauguküünt

3 spl

Riivitud või purustatud ingverit

0,75 tl

Soola

1 spl

Karrit (soovi korral lisa rohkem)

1 tl

Kurkumit

0,25 tl

Tšillit või cayenne'i pipart

300-360 ml

Kookospiima

1-2 spl

Kookossuhkrut või agaavi-/vahtrasiirupit

2 spl

Värskelt pressitud sidrunimahla

 Kuna ühelt poolt on läätsed väga toitainerikkad ning teisalt ei ole need meie toidukultuuris just igapäevaseks toidupooliseks, seisame Taimse Teisipäeva tiimiga hea selle eest, et tuua Sinuni erinevaid häid läätsetoidu retsepte. Ikka selleks, et Sa naudiks head taimset toitu ning avastaksid uusi maitseid! Nagu vanarahvaski armastas öelda: “Söömine on ainus tegevus, mis toidab!”

Retsepti kogusest piisab kahele. Heaks nipiks aga on see, et imehästi sobib läätseroa kõrvale riis ja valminud toidu kogus ka kohe suureneb. Head isu! Vist jäi mainimata, et see imeline roog valmib vaid 20 minutiga! Uskumatu, kas pole?!

VALMISTAMINE
Lase suures potis või pannil vesi keema. Lisa loputatud läätsed ja lase keema tõusta. Kui läätsed keevad, alanda kuumust nii, et need jääks podisema ja lase neil valmida kaaneta anumas 4-5 minutit. Kurna ja aseta kõrvale. Pööra tähelepanu sellele, et läätsed pudruks ei keeks (loe pakendilt, milline on just Sinu ostetud läätsede keemise aeg).

Lase pann kuumaks, lisa õli või vesi, sibulad, küüslauk ja ingver. Lase toidul praadida 2-3 minuti jagu (ise segu pidevalt segades). Lisa sool, karri pulber, kurkum, vürts ja lase veel minutikese jagu valmida.
Alanda kuumust, lisa kookospiim ja magusaine, sega ja lase madalal kuumusel 3-4 minutit valmida.

Lisa pannile kurnatud läätsed ja sega. Tõenäoliselt on vaja veel lisada maitseaineid – tee seda enda maitse kohaselt (rohkem vürtsi või kurkumit, karrit või soola; maitsepärm teeb samuti iga toidu veelgi maitsvamaks. Lõpuks, kui oled kuumuse kinni keeranud, lisa sidrunimahl ja sega kogu kupatus läbi.

Serveeri ja naudi!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev 

Retsepti allikas.