200 ml

kikerhernejahu

2 spl

maitsepärm

1/4 tl

kurkum

1/4 tl

söögisooda

1/2 tl

sool

200 ml

taimne piim (kui liiga paks taigen, siis rohkem)

15 ml

õunaäädikas

1

suur sibul

maitse järgi

küüslauk

mis iganes veel külmkapis kasutamist vajab

õli praadimiseks

Kaks Kokka üks peakokkadest ja Restoran Ö sous-chef, Aldur Soosalu, jagab Sinuga oma lemmikut kikerherneomleti retsepti! Mõnus hommikusöök või lõuna, ja hea viis kuidas kasutada ära külmkapis olevaid jääke!

VALMISTAMINE:

  1. Hakkida sibul ja küüslauk meelepärase suuruse järgi. Praadida õlis keskmisel kuumusel.(Võiks olla hea mittenakkuv pann).
  2. Samal ajal sega kausis kokku kõik kuivained ja eraldi kausis vedelikud. Lisa alguses natuke üle poole vedeliku kuivainetele ja vispelda korralikult kuni enam tükke ei ole, seejärel lisa ülejäänud vedelik ja sega kuni mass on ühtlane. Mass peaks jääma piisavalt vedel, et saaks veel valada kenasti. (Segades omletimassile veel natukene õli sekka, aitab see kaasa pannilt lahti saamisele).
  3. Lisada omletimass pannile, katta kaanega ja küpsetada keskmisel kuumusel kuni peaaegu valmis ja lõpus natuke ilma kaaneta, et aur jõuaks kaduda. Spaatliga ettevaatlikult serveerida.