Kikerherne Tikka Masala

Kui sageli tehakse masalat kanalihaga, siis meie poolt pakutud kikerhernega versioon on küll valgust pungil, kuid kuidainerikas ja kergesti seeditav! Maitse on kindlasti vähemalt sama hea! Kõrvale soovitame teha riisi, bulgurit või kuskussi, aga mis siin salata – meie lemmik on basmati riis!

Oluline komponent selles roas on Garam Masala maitseaine, mis annab toidule tõeliselt mõnusa meki. Proovi näiteks seda Santa Maria maitseainesegu!

Kogus: 4

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta suures potis oliiviõli, lisa sibul ja sool, sega ja prae umbes kolm minutit.
  2. Lisa jalapeno, ingver ja küüslauk ning prae kaks minutit. Viimasena lisa vürtsid (garam masala, vürtsköömned, karri, paprikapulber) ja tomatipasta, sega läbi ja lase veel paar minutit valmida.
  3. Vala juurde purustatud tomatid ja köögiviljapuljong, lase keema tõusta ja keeda sagedasti segades umbes kümme minutit. Vähenda kuumust, lisa kookospiim ja kikerherned ning lase veel paari minuti jagu podiseda.
  4. Paralleelselt valmista riis, bulgur või kuskuss vastavalt pakendil olevale juhendile.
  5. Serveeri teravilja padjal.
kikerherned1 purk
kookospiim1 tass
köögiviljapuljong1 tass
purustatud või tükeldatud tomatid2 purki
tomatipasta3 spl
paprikapulber0.5 tl
karripulber1 tl
vürtsköömneid1 tl
Garam Masala maitseaine (nt Santa Maria)1 tl
küüslauguküüs (hakitud)4
hakitud ingver2 spl
jalapeno (tükeldatult; võib ka ära jätta)2
meresool1 tl
sibul1
oliiviõli2 tl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!