1 purk

kikerherneid (loputatud ja kurnatud)

1 tass

kookospiima

1 tass

köögiviljapuljongit

2 purki

purustatud või tükeldatud tomateid

3 spl

tomatipastat

0.5 tl

paprikapulbrit

1 tl

karripulbrit

1 tl

vürtsköömneid

1 tl

garam masala maitseainet (nt Santa Maria)

4

küüslauguküünt (hakitud)

2 spl

hakitud ingverit

2

jalapenot (tükeldatult; võib ka ära jätta)

1 tl

meresoola

1

sibul (hakitud)

2 tl

oliiviõli

Kogus: neljale

Täna toob Taimse Teisipäeva tiim Sinuni ülimalt mõnusa india köögist inspireeritud kikerherne tikka masala. 

Kui sageli tehakse masalat kanalihaga, siis meie poolt pakutud kikerhernega versioon on küll valgust pungil, kuid kuidainerikas ja kergesti seeditav! Maitse on kindlasti vähemalt sama hea!  Kõrvale soovitame teha riisi, bulgurit või kuskussi, aga mis siin salata – meie lemmik on basmati riis!

 

Oluline komponent selles roas on garam masala maitseaine, mis annab toidule tõeliselt mõnusa meki. Proovi näiteks seda Santa Maria maitseainesegu!

VALMISTAMINE

 

Kuumuta suures potis oliiviõli, lisa sibul ja sool, sega ja prae umbes kolm minutit. Lisa jalapeno, ingver ja küüslauk ning prae kaks minutit. Viimasena lisa vürtsid (garam masala, vürtsköömned, karri, paprikapulber) ja tomatipasta, sega läbi ja lase veel paar minutit valmida. Vala juurde purustatud tomatid ja köögiviljapuljong, lase keema tõusta ja keeda sagedasti segades umbes kümme minutit. Vähenda kuumust, lisa kookospiim ja kikerherned ning lase veel paari minuti jagu podiseda.
Paralleelselt valmista riis, bulgur või kuskuss vastavalt pakendil olevale juhendile.

Serveeri tikka masala teravilja padjal ja naudi! 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev