8 tk

kartulit (koorega keedetud)

2 tk

porgandit (koorega keedetud)

0,5 tk

sibul (haki peeneks)

3/4 tassi

konservherned (hästi sobivad ka külmutatud rohelised herned, millel enne lasta u 10 minutit toasoojas taheneda)

0,5 tassi

konservmais

2-3 tk

marineeritud kurk

2-3 tk

taimne viiner (nt BonSoya), võib ka ära jätta

1 purk

taimset salatikastet (nt soja) või veerand kuni pool purki Taimetoitlaste kastet

200 ml

kaera- või sojakoort

Suurem peotäis

värsket peeneks hakitud tilli

1 tl

sinep

Maitseks

soola, pipart

 Ühel päeval ühiselt mõtteid heietades, avastasime Taimse Teisipäeva tiimiga, et ei ole Sinuni toonud ühtegi taimse salati retsepti!   See viga vajas koheselt parandamist ja sestap osutus valituks – kartulisalat!

Toome Sinuni ühe mõnusa ja lihtsa retsepti, aga julgustame Sind ennastki katsetama ja proovima. Oleme avastanud, et igasugused kaunviljad (nii läätsed kui ka kikerherned ja mis tahes oad) passivad salatitesse hästi ning muudavad need tervislikumaks ja tagavad ka täiskõhutunde pikemaks ajaks.
Sellest kogusest piisab umbes 4-5 inimesele. 

 VALMISTAMINE
Keeda koos koorega kartulid ja porgandid ning lase neil täielikult maha jahtuda. Tükelda kartulid ja porgandid väikesteks tükkideks, haki sibul ning marineeritud kurk peeneks, lõika viinerid kuubikuteks. Pane kõik hakitud köögiviljad ja viinerid kaussi ning lisa herned ja mais. Maitsesta salatit soola, pipra, tilliga ja lisa sinep, taimne salatikaste ja koor ning sega hoolikalt. Enne salati serveerimist soovitame hoida seda umbes tunnikese külmas.

Kui tundub, et salat on liiga kuiv, lisa veel toidukoort. Peale raputamiseks passib hästi ka maitsepärm. Ja tõesti, julgustame Sind veelgi ka kaunviljalistega katsetama. 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Retsepti allikas