Kartulihautis

Rikkalik hautis köögiviljade, seente ja läätsedega millele annavad sügavat maitset kakaopulber ja tamari. Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 5

  1. Kuumuta suures potis oliiviõli. Pane sisse sibul ja seened ning kuumuta 5 minutit. Lisa küüslauk ja tamari ning kuumuta veel 2 minutit.
  2. Siis lisa porgand, seller, kartulid, läätsed, rosmariin, loorberilehed, tomatid ja köögiviljapuljongit ja sega läbi.
  3. Pane sisse kakaopulber, sega hästi läbi.
  4. Pane potile kaas peale ja lase 30 minutit haududa. Maitse hautist ning vajadusel lisa soola ja pipart.
  5. Serveeri pruuni riisi või kinoaga ja värske peterselliga.
suured küüslauguküüned, purustatud3
punane sibul, hakitud1
šampinjonid, viilutatud350 g
tamari (või sojakaste)1/4 tassi
porgandid, tükeldatud4
sellerivarred, tükeldatud3
väiksed kartulid, pooleks lõigatud500 g
rohelised läätsed, kurnatud ja pestud1 purk
rosmariinivars1
loorberileht3
konserveeritud tomatid2 x 400 g
köögiviljapuljong300 ml
kakaopulber2 spl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!