3

suurt küüslauguküünt, purustatud

1

punane sibul, hakitud

350 g

šampinjone, viilutatud

1/4 tassi

tamarit (või soja kaste)

4

porgandit, tükeldatud

3

sellerivart, tükeldatud

500 g

väikseid kartuleid, pooleks lõigatud

1 purk

rohelisi läätseid, kurnatud ja pestud

1

rosmariinivars

3

loorberileht

2x 400 g

konserveeritud tomateid

300 ml

köögiviljapuljongit

2 spl

kakaopulbrit

Rikkalik ja sümpaatne kartulihautis – maitsekad köögiviljadtükid, seente ja läätsede mõnus tekstuur ning kakaopulber ja tamari, mis annavad hautisele sügavust. Nii isuäratav! 😉

Kogus: 5

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta suures potis oliiviõli. Pane sisse küüslauk, sibul, seened ja tamari. Sega ja kuumuta umbes 5 minutit.
  2. Siis lisa porgand, seller, kartulid, läätsed, rosmariin, loorberilehed, tomatid ja köögiviljapuljongit ja sega läbi.
  3. Pane sisse kakaopulber, sega hästi läbi.
  4. Pane potile kaas peale ja lase 30 minutit haududa.
  5. Serveeri pruuni riisiga või kinoaga ja värske peterselliga (valikuline).