3

suured küüslauguküüned, purustatud

1

punane sibul, hakitud

350 g

šampinjonid, viilutatud

1/4 tassi

tamari (või sojakaste)

4

porgandid, tükeldatud

3

sellerivarred, tükeldatud

500 g

väiksed kartulid, pooleks lõigatud

1 purk

rohelised läätsed, kurnatud ja pestud

1

rosmariinivars

3

loorberileht

2 x 400 g

konserveeritud tomatid

300 ml

köögiviljapuljong

2 spl

kakaopulber

Rikkalik ja sümpaatne kartulihautis – maitsekad köögiviljadtükid, seente ja läätsede mõnus tekstuur ning kakaopulber ja tamari, mis annavad hautisele sügavust. Nii isuäratav!

Kogus: 5

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta suures potis oliiviõli. Pane sisse küüslauk, sibul, seened ja tamari. Sega ja kuumuta umbes 5 minutit.
  2. Siis lisa porgand, seller, kartulid, läätsed, rosmariin, loorberilehed, tomatid ja köögiviljapuljongit ja sega läbi.
  3. Pane sisse kakaopulber, sega hästi läbi.
  4. Pane potile kaas peale ja lase 30 minutit haududa.
  5. Serveeri pruuni riisiga või kinoaga ja värske peterselliga.