1 tass

loputatud ja kurnatud kinoad

1 purk

kookospiima

1 purk

purustatud tomateid

3 spl

karrit (lisa esialgu 2 spl ja vajadusel lisa veel)

2 spl

ketšupit või tomatipastat

2 spl

õli (sobib nii oliivi- kui ka maitseta kookosõli)

1 suur

hakitud sibul

1

purustatud küüslauguküüs

1 purk

loputatud ja kurnatud kikerherneid

1

hakitud porgand

2 peotäit

hakitud lehtkapsast (kale) või spinatit

0.5 tl

tšillit

soola ja pipart vastavalt maitsele

soovi korral maitsepärmi

Indiapärane kinoa karri on kiire ja lihtne. Tegemist on mõnusalt maitserikka roaga, mis tõepoolest kiiresti valmib. Alltoodud kogustest jagub neljale sööjale.

VALMISTAMINE
Lisa pannile kinoa, kookospiim, tükeldatud tomatid, karri ja ketšup/tomatipasta ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ja lase toidul potis kaane all tasasel tulel podiseda, kuni kinoa on valmis (u 15 minutit).

Samal ajal kuumuta teisel pannil õli, lisa küüslauk ja sibul ning lase neil klaasjaks muutuda. Siis lisa porgand ja kuumuta mõni minut. Seejärel lisa kikerherned ja kuumuta veel paar minutit. Viimasena lisa spinat või lehtkapsas ja kuumuta minuti jagu.

Sega pannil olev segu valminud kinoa hulka ning maitsesta soola, pipra, tšilli ja soovi korral maitsepärmiga.

Naudi sooja andvat ja kosutust pakkuvat rooga!

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev

Pildi ja retsepti autor: Vegangela