Soe ja krõbe Iiri pirukas, mis sobib imeliselt algavaks sügiseks! Kartul, kapsas, sibul, porgand, tempeh ja ürdid – ülilihtne kuid imehea täidis!

Kogus: 6

VALMISTAMINE: 

  1. Eelsoojenda ahi kuni 180 kraadi. Võta lehttainas sügavkülmast ja lase 30-40 min sulada.
  2. Keeda tempeht vees või köögiviljapuljongis vähemalt 10 minutit.
  3. Pane hakitud porgand, sibul ja küüslauk suurde panni ja kuumuta keskmisel kuumusel  koos natukese vee või puljongiga umbes 5 minutit. Siis lisa hakitud kapsas, kartulid ja tempeh (haki peeneks või jäta suuremad tükid) ja kuumuta veel kuni kartulid on pehmed, umbes 5-10 minutit.
  4. Lisa ürdid, sool ja pipar, tomatikaste, koriander ja äädikas ning kuumuta veel paar minutit, kuni kõik koostisosad hakkavad kokku kleepuma.
  5. Lõika lehttaignast ringid ning keskele pane paar spl täidist ja pane peale teine ring tainast. Vajuta ääred kahvliga kinni.
  6. Lõika piruka keskele ristike ja soovi korral pintselda oliiviõliga (saab pealt krõbedamaks).
  7. Pane ahju umbes 25 minutiks või kuni kuldne pruun.
  8. Lase jahtuda ja naudi!