Chana Masala

Chana Masala – maitsekas kikerhernekarri, lihtne ja kiire indiapärane õhtusöök! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 4-6

VALMISTAMINE:

  1. Haki/tükelda sibul, küüslauk, ingver ja tšillipipar. 
  2. Suuremas potis kuumuta keskmisel kuumusel õli ning viska peale sibul. Kuumuta kuni sibul on klaasjas ning siis lisa küüslauk, ingver, tšilli ja vürtsid ning kuumuta veel 30 sekundit kuni minut.
  3. Lisa kikerherned, tomat, kaneel ja ¼ tassi vett, keera kuumus madalamaks ja lase vaikselt podiseda 15-20 minutit, vahest segades. Võid veidi vett juurde lisada, kui eelistad vedelamat kastet. Võta välja kaneelipulk ja sega sisse sidruni või laimi mahl.
  4. Serveeri nt riisi, kinoa või kuskussiga. Garneeringuks võid lisada taimset koort, värsket koriandrit, sidruni või laimi viile, kirsstomateid või rukolat.
  5. Naudi!
oliiviõli1 spl
suur sibul, tükeldatud1
küüslauguküüs, hakitud4-5
tšillikaun, seemned eemaldatud ja tükeldatud1-2
värske ingver, hakitud/riivitud2 spl
Garam Masala maitseainesegu (nt Santa Maria)2 tl
kuivatatud koriander, vürtsköömned ja kurkum 1 tl
kaneelipulk1
kikerherned, kurnatud ja loputatud2 purki (425g purk)
tükeldatud tomatid1 purk (800g)
vesi1/4 tassi
väikse sidruni/laimi mahl2
sool/piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!