Buddha kauss

Sellel Buddha kausil on kõik hea olemas – pehme kinoa, krõbedad kikerherned, värske roheline salat ning suu jooksma panev punase paprika kaste. Maitseküllane ja tervislik kõhutäis! Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 2

VALMISTAMINE:

  1. Alustuseks keeda ära kinoa. Kuumuta 2 tassi vett keemiseni ning lisa kinoa. Lase 15 minutit podiseda, kuni kõik vesi on imendunud. Kui valmis, võta tulelt ning jäta kaas veel 10 minutiks peale, et kinoa saaks kõik ülejäänud vee endasse imeda.
  2. Soojenda ahi 220 kraadini. Kausis sega kikerherned, õli ning maitseained kuni kikerherned on kõik ilusti maitseainetega kaetud. Pane kikerherned ahjuplaadile(küpsetuspaber kindlasti alla) ning pane umbes 15-20 minutiks ahju. Kui valmis, võta ahjust ja lase jahtuda.
  3. Punase paprika kastmeks pane kõik koostisosad blenderisse ja blenderda kuni kaste on ühtlane. Maitse ning lisa maitseaineid soovi korral juurde.
  4. Lõpuks pane oma Buddha kauss kokku. Pane kaussi kinoa, roheline salatisegu, avokaado ja kikerherned. Kalla kõigele peale veidi punase paprika kastet ja garneeringuks raputa peale natuke seesamiseemneid.
kinoa, loputatud1 tass
vesi2 tassi
roheline salatisegupeotäis
avokaado1
seesamiseemnedkaunistuseks
Kikerherned:
keedetud kikerherned1 1/2 tassi
oliiviõli või muud neutraalse maitsega õliveidi
soolmaitse järgi
suitsutatud paprika pulber1/2 tl
tšillipulber1/2 tl
kurkum1/8 tl
oregano1/2 tl
Punase paprika kaste:
punane paprika, puhastatud1
oliiviõli või muud neutraalse maitsega õli2 spl
sidruni mahl 1/2
pipar1/2 tl
soolmaitse järgi
paprikapulber1/2 tl
värske koriander1/4 tassi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!