3 liitrit

vesi

1 tk

keskmine või suurem peet (haki väikesteks kuubikuteks)

1 tk

suurem porgand (riivitud)

1 tk

sibul (viilutatud)

1 peotäis

seller (hakitud - salakoostisosa!)

1 peotäis

selleri lehti (hakitud - lõpuks ometi on ka neile oma otstarve)

1 spl

õli

3 spl

äädikas

Maitseks

soola, pipart, peterselli

 Üks kord nostalgitsesime Taimse Teisipäeva tiimiga seljanka teemal. Arutasime isekeskis, et nii kaua kui mäletame, on need kaks suppi alati justkui rivaalid olnud. Ühele meeldis rohkem seljanka, sest see oli maailma parim supp ja teisele täpselt samal põhjusel borš. Miskipärast ei võinud mõlemad olla väga head, vaid üks pidi ikka parem olema. Lapselik võistlushimu ehk? 

Igatahes oleme oma katsetuste käigus tuvastanud, et see on siiani parim borš, mida üldse kunagi saanud oleme ja muidugi ei jäta me oma avastust Sinuga jagamata!
Pane aga vaim valmis ja keeda üks paras ports imemaitsvat suppi! Meie toodud kogusest piisab umbes kuuele ja valmistamisele kulub umbes 40 minutit (nagu ikka, oleneb see Su hakkimistehnikast ja “keskmise kuumuse” mõiste hoomamisest ).

 VALMISTAMINE
Lase poti põhjas õli kuumaks, lisa sibul ning kuumuta umbes 5 minutit. Lisa sibulale vesi ja lase keema tõusta.

Seejärel lisa peet, seller, porgand ning maitsesta soola ja pipraga. Keeda keskmisel kuumusel umbes 30 minutit.

Lisa äädikas ja sellerilehed. Lase korra veel keema tõusta.

Serveeri niisama, raputa peale seemneid või lisa kaerakoort! Imemaitsev kõhutäis on garanteeritud! 

Tee oma toidust ikka pilt ka ja tagi #taimneteisipäev