1 kg

bataati

100 g

odrakruupi

50 g

taimset margariini või koort

2

sibulat

4

küüslauguküünt

praadimiseks

õli/kookosrasva

maitse järgi

soola/pipart

Proovi sel nädalal seda ülimõnusat ja tummist bataaditanguputru- suussulav kreemine bataat krõbedate odrakruupidega, nämm…

Kogus: 6

⭐VALMISTAMINE:

Pese odrakruubid külma veega korralikult läbi, pane vesi pliidile ning aja keema. Aseta pestud kruubid keevasse vette, lisa 1-2 sl soola. Selliselt kruupe keetes jäävad need sõmerad. Kruubid keevad 60-80 minutit. Hea nipp! Keeda kruubid aegsasti valmis! 

  1. Keeda kruubid soolaga pehmeks. 
  2. Koori ja tükelda bataat kuubikuteks ning pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda umbes 15 minutit, kuni on pehme. Tõsta kõrvale, lisa või ning maitseks sool ja pipar. Tambi ühtlaseks, on hea kui jäävad ka mõned suuremad tükid. 
  3. Haki sibul ja küüslauk, pruunista pannil kuldeks. Lisa pannile juurde keedetud kruubid ja rösti krõbedaks. 
  4. Sega enamus sibula, küüslaugu, kruubi segu pudru sisse (jäta kaunistuseks alles 1-2 spl).
  5. Serveeri kausis kuumalt, puista peale sibula-kruubi segu.