Bataadi-odrakruubi puder

Proovi sel nädalal seda ülimõnusat ja tummist bataaditanguputru- suussulav kreemine bataat krõbedate odrakruupidega, nämm…

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

Pese odrakruubid külma veega korralikult läbi, pane vesi pliidile ning aja keema. Aseta pestud kruubid keevasse vette, lisa 1-2 sl soola. Selliselt kruupe keetes jäävad need sõmerad. Kruubid keevad 60-80 minutit. Hea nipp: keeda kruubid aegsasti valmis! 

  1. Keeda kruubid soolaga pehmeks. 
  2. Koori ja tükelda bataat kuubikuteks ning pane soolaga maitsestatud vette keema. Keeda umbes 15 minutit, kuni on pehme. Tõsta kõrvale, lisa või ning maitseks sool ja pipar. Tambi ühtlaseks, on hea kui jäävad ka mõned suuremad tükid. 
  3. Haki sibul ja küüslauk, pruunista pannil kuldeks. Lisa pannile juurde keedetud kruubid ja rösti krõbedaks. 
  4. Sega enamus sibula, küüslaugu, kruubi segu pudru sisse (jäta kaunistuseks alles 1-2 spl).
  5. Serveeri kausis kuumalt, puista peale sibula-kruubi segu.
bataat1 kg
odrakruup100 g
taimne margariin/koor50 g
sibul2
küüslauguküüs4
õli/kookosrasvapraadimiseks
sool, piparmaitse järgi

Parimad nipid taimse toidu eelistamiseks otse postkasti:

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!