Bataadiburger

Tahaks ju sellist burgerit, mida oleks hea ja kerge seedida, aga mille osas maitses allahindlusi ei tee. Meil on täna just selline retsept jagamiseks – bataadiburger kogu oma headuses ja mahlakuses. Retsept pärineb SIIT.

VALMISTAMINE:

  1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Koori bataat, lõika tükkideks, aseta ahjuplaadile ja küpseta umbes 20 minutit või kuni bataadi tükid on pehmed. Loputa mustad oad külma veega ja kurna.
  2. Püreesta oad ja bataat köögikombainis ning aseta segu suurde kaussi.
  3. Prae tšillipipar ja sibul 1 tl oliiviõliga keskmisel kuumusel 3 minutit. Seejärel lisa pannile vürtsköömned ja Cayenne’i pipar ning kuumuta veel 1 min.
  4. Vala sibula-vürtside segu bataadi ja oa püreele, lisa riivsai. Sega korralikult ja maitsesta soola ja pipraga.
  5. Aseta segu 30 minutiks külmkappi tahenema.
  6. Püreesta köögikombainis avokaado ja küüslauk koos laimimahlaga. Lisa ka soola ja pipart oma maitse järgi. Juustusema meki saamiseks võid püreele lisada ka maitsepärmi. Soovi korral lisa avokaadokreemile ka värske koriander.
  7. Kuumuta 1 tl õli pannil. Tee bataadipüreest 4 burgeripihvi ja prae mõlemalt küljelt umbes 3 minutit, kuni need on kuldpruunid.
  8. Serveerimiseks viiluta tomat ja jalapenod. Sega majonees ja jalapenod kokku ning määri kuklitele. Aseta kukli vahele tomati viilud, salatileht ja bataadi burgerid, mille peale määri avokaado kreemi.

 

Burger:
bataat500 g
mustad oad240 g
oliiviõli2 spl
punane tšillipipar1/2 tk
sibul, hakitud1 tk
jahvatatud vürtsköömned1 tl
Cayenne'i pipar0.5 tl
riivsai5-6 spl
sool, piparmaitseks
Avokaado kreem:
avokaado2 tk
laimi mahla4 tl
küüslauguküüs2 tk
korianderpeotäis
sool, pipar, Bon maitsepärmmaitseks
Serveerimiseks:
tomat2 tk
saiakukkel4 tk
taimne majonees2 spl
salatileht4 tk
jalapenod~10 viilu

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!