Tahaks ju sellist burgerit, mida oleks hea ja kerge seedida, aga mille osas maitses allahindlusi ei tee. Meil on täna just selline retsept jagamiseks – bataadiburger kogu oma headuses ja mahlakuses. Retsept pärineb SIIT.
VALMISTAMINE:
- Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Koori bataat, lõika tükkideks, aseta ahjuplaadile ja küpseta umbes 20 minutit või kuni bataadi tükid on pehmed. Loputa mustad oad külma veega ja kurna.
- Püreesta oad ja bataat köögikombainis ning aseta segu suurde kaussi.
- Prae tšillipipar ja sibul 1 tl oliiviõliga keskmisel kuumusel 3 minutit. Seejärel lisa pannile vürtsköömned ja Cayenne’i pipar ning kuumuta veel 1 min.
- Vala sibula-vürtside segu bataadi ja oa püreele, lisa riivsai. Sega korralikult ja maitsesta soola ja pipraga.
- Aseta segu 30 minutiks külmkappi tahenema.
- Püreesta köögikombainis avokaado ja küüslauk koos laimimahlaga. Lisa ka soola ja pipart oma maitse järgi. Juustusema meki saamiseks võid püreele lisada ka maitsepärmi. Soovi korral lisa avokaadokreemile ka värske koriander.
- Kuumuta 1 tl õli pannil. Tee bataadipüreest 4 burgeripihvi ja prae mõlemalt küljelt umbes 3 minutit, kuni need on kuldpruunid.
- Serveerimiseks viiluta tomat ja jalapenod. Sega majonees ja jalapenod kokku ning määri kuklitele. Aseta kukli vahele tomati viilud, salatileht ja bataadi burgerid, mille peale määri avokaado kreemi.