Banoffeeklaasid

Klassikalise magustoidu lihtne miniversioon, mida sõprade või perekeskis hommikusöögilauas nautida.

Kogus: 4 klaasitäit

VALMISTAMINE:

  1. Lase kookospiimapurgil üleöö külmikus seista, et vedel osa tahkest eralduda saaks. Magusroa valmistamise ajal keera kookospiimapurk tagurpidi ja ava purgiavajaga. Vala vedel osa tassi; seda saad nt hiljem smuutides kasutada. Jäta tahke osa antud retsepti jaoks oma korda ootama.
  2. Aseta datlid kuumakindlasse kaussi ja vala üle keeva veega, et need pehmemaks muutuksid.
  3. Purusta küpsised kas köögikombainis, blenderis või käsitsi taignarulliga, küpsised kilekotti asetades. Jäta puru veidi teralisemaks, mõned suuremad tükid võiks ka sisse jääda. Jaga suurem ports purust ühtlaselt nelja klaasi vahel. Jäta väiksem osa purust alles.
  4. Kurna datlid, ent jäta supilusikake vett alles. Kalla blenderisse koos väikse koguse leotusveega, lisa näpuotsatäis soola. Blenderda kreemjaks karamelliks, vajadusel kraabi segu blenderi seintelt põhja. Jaota karamell võrdselt nelja klaasi vahel.
  5. Lõika banaanidest ca 5 mm paksused rattad. Jaota pooled neist klaaside vahel, teine pool banaanist jääb peamiseks kihiks.
  6. Kraabi kookoskreemi tahke osa kaussi ja mikseda õhuliseks vahuks. Tõsta igasse klaasi kuhjaga supilusikatäis kreemi, silu pealt ühtlaseks.
  7. Kaunista allesjäänud banaaniratastega, puista peale küpsisepuru. Viimaseks kihiks riivi või tükelda šokolaad, lisa klaasi.
Tai Choice täisrasvast kookospiima1 purk
kivideta datleid200g
digestiiv- või kaeraküpsist8
küpset banaani2
Kalevi Bitter 56% šokolaadi30g

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!