
1
suurem sibul
1
keskmine porgand
0,5 pakki
Anamma hakkmassi
1,5 tl
soola
1
küüslauguküüs
0,5 tl
karrit
0,5-1 tl
suhkrut
vastavalt maitsele
tšillit
praadimiseks
õli
1 purk
maisi
1 pakk
kvaliteetset tomatikastet (nt Panzani pitsa kaste)
1 pakk
taimset koort (nt Planti kaerakoor või Alpro sojakoor)
soovi korral tüümiani vm maitserohelist, törts BBQ kastet, 2-3 spl maitsepärmi
300 g
riisi
Klassikaline bolognese kaste on üks mõnus tummine roog, mis kindlasti paljude maitsemeeli paitanud on. Parajalt vürtsikas ja soojendav tomatine kaste sobib praegusesse krõbedasse detsembrikuusse ülihästi. Vali kastmele saatjaks pruun või valge riis või hoopis mõni meelepärane pasta, näiteks klassikalised spagetid sobivad kastmemütsi alla oivaliselt.
VALMISTAMINE:
- Pane riis soolaga maitsestatud vette keema. Kui riis on pehme, kurna, loputa ja aseta kõrvale
- Samal ajal aja õli pannil kuumaks, lisa sibul, sool ja tükeldatud/viilutatud porgand ja prae u 5 minutit
- Lisa hakkmass ja prae veel u 6-7 minutit segu aeg-ajalt segades
- Lisa purustatud küüslauk või küüslaugupulber, karri, tšilli, mais, suhkur, tomatikaste ja taimne koor. Sega uuesti ja lase keskmisel kuumusel kaane all podiseda, kuni kõik komponendid on pehmed.
- Maitse ja lisa veel vajadusel törts sojakastet või soola, sapsuta juurde ka meelepärast maitserohelist (petersell, tüümian vms).
- Maitsepärm ja BBQ kaste annavad bolognesele mõnusa tummise umami maitse, kuid kaste on nendetagi mõnus. Serveeri riisiga ja naudi!
Ahjaa, kui Sa mõtlesid, et võiks oma menüüs kaunviljade osakaalu tõsta, siis sega koos maisiga pannile ka purk punaseid või musti ube 🙂