Caesari salat Mati kanaloogiga

Klassikalist Caesari salatit teavad ju kõik aga selles Caesari vegan versioonis kasutame Mati kanaloogi – kombinatsioon on nii hea ja tõetruu,et omnivoorid ka kiidavad!

  • Eelmisel õhtul pane india pähklid vette likku.
  • Lõika Mati kanaloog suupärasteks tükkideks, maitsesta oliiviõli, soola, pipra, purustatud küüslaugu ja kuivatatud basiiliku või pizzamaitseainega (seda võib teha eelmisel õhtul või siis tund enne salati kokkupanemist).
  • Kastmeks blenderda leotatud india pähklid, 100-150ml vett, hakitud küüslaugu küüs, poole sidruni mahl, 1 tl Dijoni sinepit, 1 spl kappareid, 1 spl maitsepärmi ja maitsesta soola-piparaga. Proovi maitsestust ja vajadusel lisa sidrunimahla või maitsepärmi.
  • Krutoonideks lõika sai meelepärasteks kuubikuteks, maitseta oliiviõli ja soolaga ning küpseta 200 kraadi juures kuni saiakuubikud parajalt pruunid ja krõbedad.
  • Prae Mati kanaloog ilusti pruuniks.
  • Pese rooma salat ja kuivata.
  • Lõika vegan parmesanist (nt Violife) koorimisnoaga ribad.
  • Salati kokkupanekul aseta taldiku/kausi põhja rooma salat, lisa praetud Mati kanaloogi tükid, viilutatud parmesani tükid ja saiakrutoonid, kata salat kastmega ja sega läbi. Naudi!
Caesar kaste
india pähkel100 gr
vesi100-150 ml
küüslaugu küüs1 tk
sidruni mahl0.5 tk
Dijoni sinep1 tl
kappar1 spl
maitsepärm (nt BonVegan)1 spl
sool, pipar
Krutoonideks
röstsai või hapusai2 tk viilu
oliiviõli1 spl
sool
Mati kanaloog180 gr
oliiviõli1 tl
kuivatatud basiilik või pizzamaitseaine0.5 tl
sool, pipar
mini rooma salat 200 gr
vegan parmesan (nt Violife)25 gr

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!