Klassikalist Caesari salatit teavad ju kõik aga selles Caesari vegan versioonis kasutame Mati kanaloogi – kombinatsioon on nii hea ja tõetruu,et omnivoorid ka kiidavad!
- Eelmisel õhtul pane india pähklid vette likku.
- Lõika Mati kanaloog suupärasteks tükkideks, maitsesta oliiviõli, soola, pipra, purustatud küüslaugu ja kuivatatud basiiliku või pizzamaitseainega (seda võib teha eelmisel õhtul või siis tund enne salati kokkupanemist).
- Kastmeks blenderda leotatud india pähklid, 100-150ml vett, hakitud küüslaugu küüs, poole sidruni mahl, 1 tl Dijoni sinepit, 1 spl kappareid, 1 spl maitsepärmi ja maitsesta soola-piparaga. Proovi maitsestust ja vajadusel lisa sidrunimahla või maitsepärmi.
- Krutoonideks lõika sai meelepärasteks kuubikuteks, maitseta oliiviõli ja soolaga ning küpseta 200 kraadi juures kuni saiakuubikud parajalt pruunid ja krõbedad.
- Prae Mati kanaloog ilusti pruuniks.
- Pese rooma salat ja kuivata.
- Lõika vegan parmesanist (nt Violife) koorimisnoaga ribad.
- Salati kokkupanekul aseta taldiku/kausi põhja rooma salat, lisa praetud Mati kanaloogi tükid, viilutatud parmesani tükid ja saiakrutoonid, kata salat kastmega ja sega läbi. Naudi!