Kui väljas on karge sügistuul ja lehed sahisevad jalgade all, siis on aeg võtta köögis appi kõrvits. Need kõrvitsaküpsised on korraga pehmed, mahedalt vürtsikad ja parajalt magusad – nagu väikesed kuldsed päikesekiired taldrikul. Kõrvitsa loomulik magusus ja mahlasus hoiavad küpsised mõnusalt pehmed, samas kui kaneel lisab hubast sügisese küpsetamise hõngu.
Valmistamine:
- Vahusta taimne või ja demerara suhkur.
- Lisa võisegule kõrvitsapüree, jahu, vaniljesuhkur, küpsetuspulber, kaneel ja sega ühtlaseks massiks.
- Lõpus lisa sokolaadinöödib.
- Soojenda ahi 200 kraadini ja pane ahjuplaadile supilusikaga küpsisetaigen (jäta ruumi vahele, sest küpsised kerkivad).
- Küpseta ahjus 20-25 minutit, kuni küpsised on ilusti kuldsed.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik ja vanemkokk Hanna-Greta Veersalu.