Suur võiku viskikastmese portobello, hummuse ning õunaga

Suured võikud krõbedakoorelisel haputaignaleival, kreemise hummuse, magushapukate õunaviilude ning suitsuse viskikastmeliste kleepjate portobello viiludega on ühtviisi mõnus kehakinnitus igal aastaajal!

Neljale

  1. Viiluta portobello seened mõne millimeetri paksuseks. Aja pann tuliseks, lisa õli ning seened ning prae nad krõbedaks. Lisa seejärel tummine viskine kaste ning sinepiseemned ja keeruta, kuni kaste on ühtlaselt jaotunud.
  2. Nõruta ning loputa kikerherned ning mikserda koos vürtside, sidrunimahla ning küüslaugu ja järkjärgult lisatava veega kreemiseks hummuseks. Soovi korral tuuni maitset endale sobivaks, vürtsikamaks või mahedamaks.
  3. Lõika lahke viil haputaignaleiba, rösti ning hõõru värskelt küüslauguküünega. Tõmba külluslik kiht hummust, seejärel mõned mahlased salatilehed, hapukas-magusad õuna viilud, kastmest kleepjad portobellod ning marineeritud punase sibula rattad. Mõned krõmpsud idud peale kaunistuseks ning võileib on hammustamiseks valmis!
    1. Serveeri võiku marineeritud punase sibula, värskete õunaviilude, salatilehtede ning päevalille idanditega.
Portobello seen3
Õli
Santa Maria sinepiseemned1 spl
Santa Maria BBQ kaste burbooni viskiga3 spl
Santa Maria Tellicherry must pipar
Kikerherned400 g
Küüslauguküüs2
Santa Maria vürtsköömned0,5 tl
Sidrunimahl
Santa Maria sool
Santa Maria tšillisädemed (Chili Explosion)
Oliiviõli3 spl
Vesi
Õun1
Haputaigna leib4 viilu
Marineeritud punane sibul
Idud
Lehtsalat

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!