Bataadikotletid

Krõbedad ja mahlased maguskartuliga kotletid sobivad hästi kõrvalroaks või vahepalaks. Valmista neid suurem kogus ning saad neid terve nädala jooksul nautida.

VALMISTAMINE:

  1. Pese, koori ning riivi bataat ja aseta suurde kaussi. Lisa kaussi peeneks hakitud sibul.
  2. Kurna oad jooskva vee all ning blenderda ühtlaseks (või suru kahvliga puruks) ja sega bataadimassi hulka. Lisa jahu ja maitseained ning sega kogu kotletimass hoolikalt läbi (mass peab jääma tihke ja tugev). Vormi taignast kotletid.
  3. Kuumuta pannil õli ning prae kotlette keskmise kuumusega tulel u 5-6 minutit mõlemalt poolt.
  4. Serveeri koos salati või riisi/tatraga.
oad (punased-, või-, mustad oad)1 purk
riivitud bataat200 g
sibul1
nisujahu80 g
karripulber2 tl
tüümian1 tl
sool, piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!