Krõbedad kartulipannkoogid on Ukraina köögi klassika. Neid eristab teiste riikide kartulipannkookidest see, et need on valmistatud peeneks riivitud kartulitest, need on ümaramad ja pole näha riivitud kartuli tükke.
VALMISTAMINE:
- Riivi peene riiviga kartul, sibul ja porgand. Pane saadud segu sõela ja pigista välja nii palju vedelikku kui võimalik.
- Seejärel pane riivitud kartul, porgand ja sibul suurde kaussi. Lisa ülejäänud koostisosad ja sega hoolikalt.
- Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Enne kartulipannkookide pannile tõstmist veendu, et õli on kuum. Katseta seda väikese taignatükiga. Kui õli on piisavalt kuum, hakkab see taigna ümber mullitama.
- Võta kätega osa segust ja vormi palliks. Suru pall pannkoogikujuliseks ja aseta ettevaatlikult kuuma õli sisse. Mida õhemad pannkoogid on, seda kiiremini need küpsevad.
- Prae mõlemalt poolt umbes 5 minutit. Pannkoogid peavad olema mõlemalt poolt pruunid ja krõbedad.
- Aseta pannkoogid restile või paberrätikule. Soovi korral puista peale veidi soola.
- Serveeri kuumalt!