Oktoobrikuu algus on kaasa toonud juba õige külmad sügisõhtud, mis lausa kutsuvad toekamate toitude järele. Just selline toit on see lihtne, kiirelt valmiv ja soodne kikerherne-köögivilja supp, mis samas pakatab kiudainetest ja vitamiinidest. Tänu kikerhernestele on supis ka palju valku, andmaks Sulle jõudu seda jahedat sügist siiski õues nautida – kasvõi vihmas tantsida või värvilistes lehtedes püherdada!
VALMISTAMINE:
- Keeda hakitud sibulaid, küüslauku ja sellerit 60 ml köögiviljapuljongis umbes 5 minutit. Vajadusel lisa puljongit juurde, et köögiviljad poti põhja ei kõrbeks.
- Lisa pune ja tüümian ning keeda veel minutike.
- Seejärel lisa kõik ülejäänud koostisosad (v.a petersell) ja lase podiseda 15-20 minutit, kuni kartul ja porgand on pehmed.
- Pane pool supist blenderisse (või kasuta saumikserit) ja püreesta, kuni supp on ühtlaselt kreemjas.
- Sega püreestatud osa ülejäänud supiga, lisa hakitud petersell ja serveeri.