Tummine kikerherne-köögivilja supp

Oktoobrikuu algus on kaasa toonud juba õige külmad sügisõhtud, mis lausa kutsuvad toekamate toitude järele. Just selline toit on see lihtne, kiirelt valmiv ja soodne kikerherne-köögivilja supp, mis samas pakatab kiudainetest ja vitamiinidest. Tänu kikerhernestele on supis ka palju valku, andmaks Sulle jõudu seda jahedat sügist siiski õues nautida – kasvõi vihmas tantsida või värvilistes lehtedes püherdada!

VALMISTAMINE:

  1. Keeda hakitud sibulaid, küüslauku ja sellerit 60 ml köögiviljapuljongis umbes 5 minutit. Vajadusel lisa puljongit juurde, et köögiviljad poti põhja ei kõrbeks.
  2. Lisa pune ja tüümian ning keeda veel minutike.
  3. Seejärel lisa kõik ülejäänud koostisosad (v.a petersell) ja lase podiseda 15-20 minutit, kuni kartul ja porgand on pehmed.
  4. Pane pool supist blenderisse (või kasuta saumikserit) ja püreesta, kuni supp on ühtlaselt kreemjas.
  5. Sega püreestatud osa ülejäänud supiga, lisa hakitud petersell ja serveeri.
valge sibul175 g (1 kuhjaga tass)
seller150 g (1 tass)
küüslauguküüs4
kuivatatud pune1 tl
kuivatatud tüümian1 tl
kartul340 g (2 kuhjaga tassi)
porgand300 g (2 tassi)
köögiviljapuljong1 liiter
kikerherned1 purk (400 ml)
sidrunimahl1 sl
meresool, pipar, petersellmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!