Tontlik seenepitsa

Ehk oled sotsmeedias aega veetes näinud pilte veidike kõhedust tekitavast pitsast, millel ilutsevad koljukujulised seened? Jagame sinuga seda saladuslikku retsepti, et saaksid seda vahvat pitsat ka oma Halloweeni õhtul lauale panna.

  1. Valmista pitsatainas- selleks pane suure kausi põhja kuivpärm, sool ja suhkur ning vala sinna peale käesoe vesi, et aktiveerida pärm. Sega see korra läbi ning lase 5 minutit seista.
  2. Lisa segule nisujahu ning maitseained ning sega alguses kausis puulusika või käega ning kui tainas hakkab juba kokku, sõtku seda jahuga kergelt puistatud pinnal veel 5 minutit. Tee ka oma käed enne sõtkumist jahu või õliga kokku, et tainas liialt sõrmede külge ei kleepuks.
  3. Pane tainas tagasi kaussi, kata selle pealispind vähese õliga ning pane kauss taignaga rätiku all sooja kööginurka kerkima. Tainas peaks umbes kahekordsed mõõdud võtma, mis võib võtta 1-2 tundi.
  4. Soojenda ahi 220 °C. Rulli pitsatainas lahti juba kergel jahusel küpsetuspaberil kasutades selleks kas taignarulli või autentsema tulemuse saamiseks osavaid käsi. Tõsta tainas koos küpsetuspaberiga ahjuplaadile.
  5. Sega kausis kokku tomatipüree, sool, purustatud küüslauk ning pitsamaitseaine ning kata sellega pitsapõhi.
  6. Seenepealuude tegemiseks lõika seen pikkupidi pooleks, uurista kõrrega välja silmaavad ning väikese terava noaga uurista ninaavad ning seenejalale hambad.
  7. Kata pitsa riivjuustu, hakitud oliivide, vorsti- ning tomativiiludega. Kõige peale aseta seened. Nirista seentele veel oliiviõli, eriti maitsva tulemuse saad, kui kasutad ürdiõli.
  8. Küpseta pitsat kuumas ahjus 10-13 minutit.
  9. Tee oma käsitööpitsast pilti ning naudi!
Pitsatainas
nisujahu 200 g
kuivpärm1/2 pakki (5 g)
suhkur1 tl
sool1/2 tl
küüslaugupulber1 tl
kuivatatud pune2 tl
käesoe vesi1,2 dl
Kate
tomatipüree4 spl
sool1/2 tl
pitsamaitseaine1 tl
küüslauguküüs (purustatud)1 tk
taimne riivitud juust100 g
oliivid50 g
kirsstomatidpeotäis (6-8 tk)
taimne vorst või peekon50 g
valged šampinjonid5-8 tk
oliiviõli1 spl

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!