Tomatisupp

Tummine ja täitev tomatisupp on teisipäeva õhtuks perfektne valik – lihtsad koostisosad ning võtab vaid 25 minutit Sinu ajast!

Kogus: 6

VALMISTAMINE:

  1. Kuumuta õli potis keskmisel tulel. Pane potti sibul koos näputäie soola ja pipraga ning kuumuta 3-4 min. Lisa küüslauk ja kuumuta veel minutike.
  2. Sega hulka pesto, oregano, suhkur, tomatid ja köögiviljapuljong.
  3. Keera kuumus kõrgele ning kuumuta keema. Kui keeb, keera kuumus madalamaks ja lase haududa umbes 10 minutit vahest segades.
  4. Ettevaatlikult kalla supp blenderisse ja blenderda umbes 2 minutit, või kuni ühtlane ja kreemjas. Jäta blenderi kaanel auk lahti, kata see hoopis köögirätikuga. See on selleks, et kuum supp ei lendaks välja.
  5. Kalla supp tagasi potti ning sega sisse kookospiim, jättes paar supilusikat serveerimiseks, kui soovid. Maitsesta soola ja pipraga ning soojenda supp uuesti üles.
  6. Serveeri soovi korral veidikese kookospiimaga, värske peterselliga, paprika helbekestega ja crostini.
  7. Crostini: Lõika prantsuse saiast umbes 1-2 cm paksused viilud ning pane ahjupannile. Nirista peale oliiviõli ning pane grilli/rösti ahjus 1-2 min või kuni kuldne pruun. Keera sai ümber ning krilli teiselt poolt ka umbes 1-2 minutit või kuni kuldne pruun. Serveeri supi kõrvale ja naudi!
oliiviõli1 spl
sibul, hakitud1
küüslauguküüs, hakitud6
basiiliku pesto2 spl
kuivatatud oregano1 tl
suhkur1 tl
konserveeritud ja kooritud tomatid800 g
köögiviljapuljong430 ml
kookospiim400 ml
sool, piparmaitse järgi

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!