Tofu tikka masala

Maitseküllane ja soojendav roog, kus krõbedaks küpsetatud tofu sulandub vürtsikasse tikka masala kastmesse.

Valmistamine:

  • Esmalt lõika tofu ~1cm laastudeks ning suru välja üleliigne vedelik. Pane tofu laastud paberiga kaetud ahjupannile ning küpseta neid pöördõhufunktsiooniga ahjus 200C umbes 20-30 min neid vahepeal pöörates.
  • Tükelda sibul, küüslauk, ingver, paprika ning riivi porgand.
  • Kuumuta pannil õli ning prae sibulat keskmisel kuumusel 2-3 minutit. Seejärel lisa küüslauk, ingver, paprika ning riivitud porgandid. Prae, kuni juurviljad on küpsed.
  • Lisa Santa Maria tikka masala maitseainesegu, tükeldatud tomatid ning kookoskreem, sega.
  • Lisa tükeldatud koriander ning lase maitsetel 10-15min omavahel ühtlustuda vaiksel kuumusel podisedes. Serveeri keedetud jasmiiniriisiga, tükeldatud tofu ning värske koriandriga.

Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.

sibul1 tk
küüslauguküüs1-2 tk
ingverpöidaotsa suurune tk
punane paprika1tk
porgand1 tk
Santa Maria tikka masala maitseaine segu1 pakk (35g)
rammus kookospiim400 g
konserveeritud tükeldatud tomatid400 g
Vemondo garam masala maitseline tofu1 pakk (180g)
soola-pipart
õli praadimiseks
keedetud jasmiini riis ja korianderserveerimiseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!