Maitseküllane ja soojendav roog, kus krõbedaks küpsetatud tofu sulandub vürtsikasse tikka masala kastmesse.
Valmistamine:
- Esmalt lõika tofu ~1cm laastudeks ning suru välja üleliigne vedelik. Pane tofu laastud paberiga kaetud ahjupannile ning küpseta neid pöördõhufunktsiooniga ahjus 200C umbes 20-30 min neid vahepeal pöörates.
- Tükelda sibul, küüslauk, ingver, paprika ning riivi porgand.
- Kuumuta pannil õli ning prae sibulat keskmisel kuumusel 2-3 minutit. Seejärel lisa küüslauk, ingver, paprika ning riivitud porgandid. Prae, kuni juurviljad on küpsed.
- Lisa Santa Maria tikka masala maitseainesegu, tükeldatud tomatid ning kookoskreem, sega.
- Lisa tükeldatud koriander ning lase maitsetel 10-15min omavahel ühtlustuda vaiksel kuumusel podisedes. Serveeri keedetud jasmiiniriisiga, tükeldatud tofu ning värske koriandriga.
Retsepti autor on Taimse Teisipäeva vabatahtlik Marianne Pihelgas.