Taipärane kookose-sidrunheina supp

Ilmad on veel jahedad ja lumigi maas, kuid kindel on see, et kevad jõuab kohe-kohe! Miks mitte soojendada end üles selle kevadiselt värskendava ning värvilise, kindlasti ei saa ka mainimata jätta imemaitsva, kookose-sidrunheina supiga? Retsept pärineb SIIT.

Kogus: 4

VALMISTAMINE

  1. Kuumuta kookosõli potis, keskmisel kuumusel. Lisa ingver, küüslauk, sidrunhein, ja sidrunheinapasta (valikuline), Thai punase karri pasta, ning hauta umber 2 minutit.
  2. Lisa köögiviljapuljong, pruun suhkur, punase paprika helbed, ning kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ning lase podiseda, seejärel lisa kookospiim, shiitake seened, punane paprika, mungoad, ja keeda umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmemad.
  3. Lisa nuudlid ja keeda veel 5 minutit. Peale seda võta tulelt ja sega sisse laimimahl.
  4. Peale puista rohelist sibulat ja veidi punase paprika helbeid, kaunista värske koriandri ja laimisektoriga.
kookoseõli1 spl
värske ingver2 spl
punase paprika helbed1/2 tl
küüslauguküüs, hakitud1
pruuni suhkurt või kookossuhkurt2 tl
sidrunheina vars, peeneks hakitud1
sidrunheinapasta (valikuline)2 tl
köögiviljapuljong (nt Food Studio)4 tassi
kookospiim1 purk
viilutatud shiitake seened1 tass
laimi mahl1
roheline sibul, hakitud2-3
värkse koriander1/2 tass
nuudlid200 g
Thai punase karri pasta2 tl
punase paprika viilud1 tass
mungoad2 tassi
sool, piparmaitse järgi
värske koriander, laimisektoridkaunistuseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!