Taimsed pannkoogid

Magusad pannkoogid on klassikaline pühapäevahommiku toit! Täidise osas lase loovus valla: moos, mustikad, vaarikad, vahtrasiirup, šokolaad…

Neid taimseid pannkooke saab aga hõlpsalt ka argipäevaõhtuti soolasel kujul nautida! Lihtsalt vähenda taignas suhkru kogust, lisa rohkem soola ja vali oma lemmik soolane pannkoogitäidis. Soovitame näiteks seene-sibulatäidist, aga miks mitte ka taimset juustu, kikerherneid, hummust… Valik on tohutu!

VALMISTAMINE:

1. Sega suures kausis kokku jahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool. Sega väiksemas kausis kokku taimne piim, vesi ja õli. Kalla märg segu kuiva segu keskele. Sega, kuni koostis on ühtlane.

2. Kuumuta pannil õli keskmisel kuni kõrgel kuumusel. Vala suur kulbi- või lusikatäis tainast pannile ja küpseta, kuni tekivad mullid ja pannkoogi ääred muutuvad kuivaks. Keera pannkook teistpidi ja küpseta, kuni kook on pruun.

jahu155 g
valge suhkur2 tl
küpsetuspulber2 tl
sool1/2 tl
taimne piim150 ml
vesi150 ml
õli1 tl
marjad, moos, vahtrasiirup, šokolaad/seened, kikerherned, taimne juust, sibulmaitseks

Et midagi ei jääks kahe silma vahele!